Recent Posts

Hapšenja radikalnih militanata u Turskoj

Hapšenja radikalnih militanata u Turskoj

ISTANBUL: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region” 11. 11. 2017. 09: 22…Hapšenja radikalnih militanata u Turskoj… Turske vlasti uhapsile su više od 100 navodnih pripadnika Islamske države u velikoj operaciji u blizini Ankare…

Pripadnici policije u Turskoj uhapsili su blizu 100 osoba, za koje se smatra da su povezane sa militantnom organizacijom “Islamska država”, prenijeli su turski mediji.

Danas su brojne agencije prenijela da je policija u Istanbulu izvršila simultane operacije u nekoliko okruga u Turskoj i da su tom prilikom uhapšene 82 osobe sa stranim državljanstvom.

I, pored toga, agencija prenosi da je zbog istih sumnji u južnoj provinciji Adana privedeno 11 sirijskih državljana.

Prvo je u Ankari uhapšeno više od 170 osoba, takođe osumnjičenih za povezanost sa “Islamskom državom”, prenosi AP.

Mediji su objavili da su prvo izdati nalozi za hapšenje ukupno 245 osoba osumnjičenih za veze sa Islamskom državom, uhapšena je 101 osoba a za ostalima se i dalje traga. Anadolija piše da u operaciji učestvuje 1.500 policajaca.

Policija je bila na 250 adresa širom turske prestolnice, a tokom operacije su zaplenjeni dokumenti povezana sa džihadističkom organizacijom.

Tursku već dve godine potresaju napadi pripisani Islamskoj državi. U poslednjem od njih, u novogodišnjoj noći, u istanbulskoj diskoteci je stradalo 39 ljudi.

Poslije toga, mjere bezbjednosti su pojačane a vlasti često hapse navodne teroriste.

Turska je bila meta nekoliko napada, za koje se odgovornim smatraju militanti “Islamske države”, uključujući oružani napad u Istanbulu 31. decembra prošle godine, u kojem je naoružani napadač ubio 39 osoba.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net