Recent Posts

ANKARA: Erdogan, objavljuje ime firmi koje će praviti prvi domaći automobil

ANKARA: Erdogan, objavljuje ime firmi koje će praviti prvi domaći automobil

ANKARA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Tehnologija” 01. 11. 2017. 10: 52… ANKARA: Erdogan, objavljuje ime firme koja će praviti prvi domaći automobil… lično će Predsjednik Republike Turske, Redžep Tajip Erdogan, u četvrtak objaviti imena domaće kompanije koja će graditi domaći automobil…

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, u četvrtak će objaviti ime domaće kompanije koja će graditi najbolji domaći automobil.

Projekat gradnje domaćeg automobila će raditi nekoliko firmi…

Ministar Nauke industrije i tehnologije Faruk Ozlu i predsjednik Turskih privrednih komora i berzi Rifat Hisardžiklioglu su nakon vođenja razgovora sa svim domaćim automobilskim kompanijama napravili zajedničku grupu nakon čega će predsjednik Erdogan objaviti i imena kompanija koje će praviti automobile.

U predsjedničkoj palati u Ankari, predsjednik Erdogan če primiti grupu od 300 najboljih domaćih privrednika…

Očekuje se da će osim podrške države, biti pružen poseban vidi podrške kojim će grupa turskih kompanija raditi na izradi jednog od najboljih  automobila na svijetu.

Inače, turski ministar nauke, industrije i tehnologije predstavio je ove sedmice prvi automobil domaće proizvodnje.

Predstavio je kamufliranu fotografiju prototipa prvog domaćeg automobila turske proizvodnje. Faruk Ozlu je kazao kako su do sada proizvedena tri prototipa prvog domaćeg automobila, te da se nastavljaju radovi na njegovom usavršavanju.

Prema njegovima riječima, tokom ove godine biće proizvedeno između 30 i 40 automobila koji će biti testirani na različitim terenima, a do kraja 2019. godine planirano je da se krene sa serijskom proizvodnjom.

Ozlu je naglasio kako je proizvodnja domaćeg automobila za Tursku od velikog značaja, dodajući da će stanovnici Turske 2020. godine moći kupiti automobil domaće marke.

Ministar Ozlu je kazao da će domaći automobil do 2019 godine biti na putevima širom Turske…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net