Recent Posts

Najveća zaplijena droge u posljednjem desetljećju

Najveća zaplijena droge u posljednjem desetljećju

BJELJINA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 31. 09. 2017. 04: 22 Najveća zaplijena droge u posljednjem desetljećju… više od 700 kilograma marihuane zaplijenjeno je u policijskoj akciji u Pelagićevu, izjavio je danas Žarko Ćosić, načelnik Policijske uprave Bijeljina na konferenciji za medije koja je održana u Bijeljini…

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina od ranih jutarnjih sati provode operativnu akciju s ciljem dokumentiranja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, a zasad je pronađeno više stotina kilograma marihuane.

On je istakao kako se radi o najvećoj pljenidbi ove opojne droge u BiH u posljednjih 10 godina i da je pronađeno 739 kilograma marihuane, od čega je 41 kilogram bio spreman za prodaju.

Ćosić je rekao da akcija u Pelagićevu još traje i da je nekoliko osoba pod kontrolom policije, dok se nad određenim brojem osumnjičenih vrši kriminalistička obrada.

On je rekao da je jučerašnja akcija rezultat razmjene informacija i saradnje više bezbjednosnih službi i tužilaštava, a posebno zajedničkih aktivnosti sa policijom i tužilaštvom Tuzlanskog kantona.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Bijeljina Darko Kovrlija rekao je novinarima da u cilju istrage policija još ne može reći koliko je lica povezano sa ovom pljenidbom droge.

On je dodao da je pretres juče izvršen na četiri lokacije i da je marihuana pronađena u kući koju privremeno koristi jedno lice. Inače, kuća je u vlasništvu preminule osobe.

Odgovarajući na pitanja novinara, Kovrlija je rekao da je cijena jednog grama marihuane na ulici u prosjeku 10 KM, dok je cijena kilograma ove droge oko 3.000 KM.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net