Recent Posts

Akcija “Mreža I”: Poznata imena uhapšenih 11 dilera

Akcija “Mreža I”: Poznata imena uhapšenih 11 dilera

ZENICA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 31. 09. 2017. 17: 22 Akcija “Mreža I”: Poznata imena uhapšenih 11 dilera… Tužilaštvo Zeničko- dobojskog kantona uputilo je prijedlog Općinskom sudu u Zenici za određivanje pritvora za jedanaest osoba uhapšenih u jučerašnjoj akciji kodnog naziva “Mreža I”.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je za Enesa K. (42), Sandra K. (32), Jusu S. (37), Adnana U. (29), Jasmina I. (26), Eldina K. (24), Halila N. (44), Anela P. (35), Sanela P. (47), Nadžeta N. (31) i Maria P. (43)…

Kako je istakla Mirna Poljac, portparol Tužilaštva ZDK, materije i predmeti koji su pronađeni prilikom pretresa u ovoj akciji izuzeti su i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Podsjetimo, tokom akcije izvršeni su pretresi na 21 lokaciji, a uhapšeno je 18 osoba. Osim pobrojanih uhapšeni su i Laris S., Senad M., Samir G., Belmin P., Asim B., Mirsada K. i Milan D.

U pretresima je pronađena određena količina opojne droge (marihuane, heroina i kokaina) namijenjene za uličnu prodaju, koja će biti predmet potrebnih vještačenja i mjerenja, nekoliko pribora za konzumaciju droga, veći broj mobilnih telefonskih aparata, digitalne vage za precizna mjerenja, veća količina tableta sa psihoaktivnim komponentama, pancirni prsluk, ručna bomba i drugi nedozovoljeni predmeti.

Prema operativnim saznanjima, prikupljenim tokom akcije, u periodu od februara do oktobra 2017. godine, na području grada Zenica i šire su djelovale tri organizovane mreže nelegalne distribucije opojnih droga heroin i kokain, na čelu sa osobama: K. E., N. H. i U. J.

Također su prikupljeni dokazi o nelegalnim aktivnostima i drugih osoba, koje su bile meta ove akcije i koja su u navedenom periodu, zajedno sa drugim osumnjičenim licima, nabavljala, prometovala i vršila prodaju opojnih droga krajnjim konzumentima.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net