Recent Posts

SARAJEVO, Akcija “Mreža”:Pretresi u više BiH gradova zbog prodaje ORUŽJA I DROGE

SARAJEVO, Akcija “Mreža”: Pretresi u više BiH gradova zbog prodaje ORUŽJA I DROGE

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region, Crna Hronika” 30. 09. 2017. 09: 12- SARAJEVO, Akcija “Mreža”:U, toku pretresi u više gradova zbog prodaje ORUŽJA I DROGE… U okviru operativne akcije “Mreža” policijski timovi Uprave policije MUP-a ZDK obavljaju pretrese na 24 lokacije.

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko- dobojskog kantona rano jutros započeli su istovremene pretrese na 21 lokaciji na području Zenice, dok se u isto vrijeme vrše pretresi na jednoj lokaciji na području Sarajeva, jednoj na području Travnika i jednoj lokaciji u Kaknju.

Rano jutros započeti su istovremeni pretresi na 21 lokaciji na području Zenice, dok se u isto vrijeme obavljaju pretresi na jednoj lokaciji na području Sarajeva, jednoj na području općine Travnik i jednoj lokaciji u Kaknju.

Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva “Mreža”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko- dobojskog kantona u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, a koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje organizovane grupe koja se sumnjiči za vršenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

– Ova akcija predstavlja nastavak akcije “Mreža”, koja je sprovedena u maju 2016. godine, u okviru koje je tada izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih lica je lišen slobode, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela. Aktivnosti u okviru akcije “Mreža” se poduzimaju u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, a ostvarena je i odlična saradnja sa Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo, te Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo- naveli su iz MUP-a ZDK.

Više informacija o rezultatima akcije bit će poznato tokom dana…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net