Recent Posts

HOROR: Državljanin Crne Gore, bjegunac s potjernice pokušao ući u BiH

HOROR: Državljanin Crne Gore, bjegunac s potjernice pokušao ući u BiH

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Magazin, Crna Hronika” 30. 09. 2017. 16: 42- HOROR: Državljanin Crne Gore, bjegunac s potjernice pokušao ući u BiH… Državljanin Crne Gore inicijala B. A. predat je pripadnicima Sudske policije Suda BiH nakon što je osujećena njegova namjera da sa krivotvorenim dokumentom uđe u BiH…

Zaustavljen ne graničnom prelazu Deleuša kod Trebinja kada je graničnim policajcima dao pasoš sa podacima druge osobe, ali s njegovom fotografijom. Provjerom u bazi podataka pokušaj prevare je razotkriven, te je ustanovljeno da B. A. traži Interpol Beograd i to zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Prema naredbi tužioca Okružnog tužilaštva u Trebinju, pasoš je privremeno oduzet, a protiv B. A. će biti dostavljen izvještaj zbog počinjenja krivičnog djela “krivotvorenje isprave”.

Granična policija je proteklog vikenda zaustavila i šestericu državljana Afranistana koji su u našu zemlju pokušali ući sa lažnim putnim ispravama.

Naime, kada su migranti dali svoje dokumente na uvid ustanovljeno je da posjeduju krivotvorene službene pasoše Pakistana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo su stigli letom iz Istanbula. Zbog falsifikovanja isprave o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prema njegovom nalogu, državljani Afganistana su prekršajno procesuirani, krivotvoreni pasoši su privremeno oduzeti, a njih šesterica vraćeni u Istanbul.

Granični policajci u Trebinju su spriječili i dvojicu državljana Alžira u ilegalnom prelasku državne granice. Otkriveni su u graničnom pojasu na području Gacka, a na teritorij BiH su stigli iz Crne Gore.

Istog dana službenici PGP-a Izačić na području Bihaća u ilegalnom prelasku granice su otkrili dvojicu državljana Alžira.

Na međunarodnom graničnom prelazu Popovi otkrivena su dva slučaja krivotvorenja isprava. Na ulasku u BiH kontrolom Suzukija, crnogorskih registarskih oznaka, otkrivena je krivotvorena vozačka dozvola Ruske Federacije koju je na uvid dao državljanin spomenute zemlje G. A. (31).

Prilikom graničnih provjera teretnog motornog vozila Scania i priključnog vozila Kässbohrer, registarskih oznaka Republike Srbije, uočene su prepravke broja šasije. Vozilom je upravljao J. R. (1959.), državljanin Srbije.

Prema naredbi tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, zbog sumnje da su počinjena krivična djela krivotvorenja isprava, osobe, vozila i vozačka dozvola predati su policajcima Stanice granične policije Badovinci Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Granični policajci uhapsili su i tri osobe na osnovu potraga koje su bile raspisane za njima. Tako je na Graničnom prelazu Hum uhapšen S. K. (46) jer je PU Visoko raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela utaje. Na letu iz Eindhovena uhapšen je F. K. (24) jer je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona raspisalo potragu zbog prevare dok je zbog krađe u Velikoj Kladuši uhapšen dvadesetogodišnji A. A…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net