Recent Posts

ONI SE IGRAJU FUDBALA

ONI SE IGRAJU FUDBALA

Sa manje ili više uspjeha nastupali su ovog vikenda novopazarski sportisti i sportski klubovi.Medjutim, akcenat ćemo ovoga puta staviti na mlade fudbalske selekcije najmladjeg fudbalskog kolektiva u region FK Sport klub 99 a evo i zašto.

Četiri selekcije Sport kluba 99 koje su igrale ovog vikenda zabilježile su pobjede. Da stvar bude interesantnija-sve kao gosti.

Prvo su petlići u gradskom derbiju savladali vršnjake iz FK Pazar juniorsa rezultatom 4:3. Dva gola je postigao najbolji strelac lige Ahmed Derdemez i po jedan Jusuf Abdulvehabi I Uroš Stefanović.

Dvije pionirske selekcije Sport kluba 99 su takodje kao gosti bile uspješne. Prvo je u okružnoj ligi pionira u Tutinu savladan domaći istoimeni klub rezultatom 3:2. Golove za Sport klub 99 su postigli Kerim Bandžović,Amin Šipčanin i Ilhan Karišik. A druga ekipa Sport kluba 99 je na stadionu u Šutenovcu savladala ekipu FK Novi Pazar rezultatom 2:0.Strelac oba gola je bio Dženis Pepić.

I napokon u utakmici Kadetske lige Zapadne Srbije u sjajnoj fudbalskoj predstavi, pravom superligaškom dvoboju dva novopazarska tima, kadeti Sport klub 99 su rezultatom 2:1 savladali najveće pretendente za ulazak u Super ligu ekipu AF As.

Bilo je to žestokih 90 minuta u kojima su i jedni i drugi stvarali prilike, igrali borbeno i istinski fudbalski ali je na kraju pobjedio tim koji je više želio trijumf. Prvo poluvreme I pored tri odlične prilike napadača Sport kluba te dvije stative i odlične prilike Mehovića navalnog reda Asa je završeno bez golova. U drugom poluvremenu nakon perioda igre na sredini terena krenuli su sa tri dobre prilike fudbaleri Sport kluba.

I to je bila uvertira za prvi gol Sport kluba nakon što je, jedan od najboljih na terenu Hamza Ljajić, uputio iskosa, sa prilične daljine, centaršut koji se pretvorio u sjajan i neodbranjiv šut. Lopta je prevarila do tada odličnog golmana Koničanina i završila u mreži iza njegovih ledja. Nedugo zatim glavni arbiter meča svira penal za AF As koji kapiten Asa Goruždić pretvara u gol.

Medjutim, nisu stali fudbaleri Sport kluba 99.Krenuli su još jače ka golu Koničanina.  Dva minuta nakon izjednačenja, korner sa lijeve strane izvodi odlični, posebno u drugom poluvremenu, Amar Sadović. Uslijedio je direktan šut na gol. Krajnjim naporima Koničanin uspijeva da skrene loptu, koju prihvata Rijad Zahitović i postiže gol za vodstvo i veliku radost devedeset devetice. To je, ispostaviće se i konačni rezultat ove izuzetne utakmice.

Na neki način, fudbaleri Sport kluba 99 su pokazali svojim vršnjacima da favorit nije onaj ko je to na papiru već onaj ko da srce na terenu i bilo bi dobro da izabranici Nermina Vejselovića to izvuku kao pouku iz ove utakmice. Kadeti Asa su jedan odličan sastav, fudbalski potkovan i ukoliko tako urade biće kao da ovu utakmicu nisu izgubili već da  su sebe obogatili zanjem koje će ih dovesti do Kvalitetne lige Srbije.

Na drugoj strani plenila je borbenost, želja, zalaganje i na kraju odlična igra Sport kluba 99 čija uprava je na čelu sa Esadom Pramenkovićem , uslijed želje da stvori dobar, stabilan tim i sigurnog ligaša kao prioritet ove godine, zanemarila ambiciju da se bore za vrh tabele iako sam lično imao prilike da vidim malo ekipa koje su u stanju da u fenomenalnom i jakom ritmu odigraju utakmicu kako su to učinili fudbaleri Sport kluba 99 protiv Asa.

Moram reći I to das u trener Ahmed Ćorović i Esad Pramenković prije utakmice rekli svojim momcima da je fudbal igra i da treba u njoj da uživaju. I oni su se igrali fudbala danas. Za sve ono što su prikazali nagradjeni su pobjedom protiv Asovaca. Malo li je.

Za portal ibalkan.net iz  Novog Pazara–  Fehim Feša Karišik

Foto- Senad Senko Župljanin

 

http://ibalkan.net/

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net