Recent Posts

NOVOPAZARSKI ODBOJKAŠKI CUNAMI POTAMNIO NEBO SUBOTIČKIM GOLUBOVIMA

NOVOPAZARSKI ODBOJKAŠKI CUNAMI POTAMNIO NEBO SUBOTIČKIM GOLUBOVIMA

NOVOPAZARSKI ODBOJKAŠKI CUNAMI POTAMNIO NEBO SUBOTIČKIM GOLUBOVIMA… U utakmici III kola Super lige Srbije za odbojkaše, u dvorani Pendik, pobjednici Kupa i Super kupa Srbije odbojkaši Novog Pazara su ubjedljivo slavili savladavši subotički Spartak rezultatom 3:1 u setovima.

Medjutim, krenulo je vrlo loše po ekipu Hamze Zatrića. Inspirativan protivnik činio je da Subotičani fenomenalno serviraju i da sjajno igraju u polju. Na drugoj strani plavima skoro ništa nije polazilo za rukom. Loš prijem, loš servis sa mnogo grešaka, preopuštena igra odbojkaša Novog Pazara za epilog su imali sliku u kojoj nam se činilo i od koje smo strepeli da će Spartak lako do sva tri boda. Subotičani lako i efektno prvi set rješavaju u svoju korist rezultatom 25:18.

Ako još nekad i negdje ponove ovakvu igru, kao u prvom setu protiv Novog Pazara, Spartak će zaista biti ekipa za respekt. Klimavo je bilo i u drugom setu. Medjutim, probudila se domaća publika, krenuli su huk i aplauzi i glasno navijanje sa tribina iz grla oko 400 gledalaca i stvari su počele da se normalizuju a to znači da su odbojkaši Novog Pazara igrali u svom stilu, pobjednički i nadahnuto..

Čini se da je izmena libera učinila svoje i da je ovoga puta Hasan Zatrić, kojega smo imali razloga da kritikujemo nakon meča protiv Ribnice, ovoga puta majstorski odradio posao više kao primač protivničkog servisa. Pokušavali su nekoliko puta da priprjete gosti ali je ostalo na tome, 25:20 za domaći tim i izjednačenje u setovima u meču.

Već se u ovom dijelu meča vidjelo da je publika svojim navijanjem precvikala gostima noge-igrali su sve teže i pravili mnogo više grešaka i na servisu i u polju.

Treći set je već bio prava katastrofa po goste. Sručio se cunami simboličnog imena i prezimena Irfan Hamzagić na Subotičane. Bez kišobrana, nespremni za ovakvu kanonadu, gosti su se savili u svoje halove i do kraja seta nisu uspjeli da izidju iz „cigana“. Konačnih 25:7 rezultat je grmljavine plavog neba po kojem je let subotičkim golubovima ove subote bio onemogućen.

U četvrtom setu gosti su već bili prestravljeni pa je ostalo da strašni Hamzagić i ništa manje pitomi Vukašinović a da ne govorim o Radosavljeviću, Polomcu i Daci pomalo ćakulaju, odigraju partiju remija, s vremena na vrijeme čvrknu loptu i onako rutinski utakmicu privedu kraju-25:18 u ispostaviće se poslednjem četvrtom setu za konačnih 3:1.

Treća pobjeda odbojkaša Novog Pazara u tri prvenstvena kola. Kao da se mašinerija plavog aviona na raketni pogon produvala i ušla u pravu orbitu i ritam koji je i u prošloj sezoni bio nerješiv problem za sve ekipe.

U ovom kolu postignuti su još sljedeći rezultati: Niš – Jedinstvo (SP) 3:0 Vojvodina NS seme – Radnički 3:0 Spartrak (LJ) – Crvena Zvezda 2:3 Ribnica – Mladi Radnik 1:3

Na tabeli Novi Pazar je trenutno treći sa 7 osvojenih bodova iza Vojvodine na prvom i Niša na drugom koji su sakupili maksimalnih devet bodova.

U narednom kolu odbojkaši Novog Pazara putuju na duel višestrukom prvaku države i Kupa Srbije ekipi Crvene Zvezde koja je tek u ovom kolu uspjela u meču protiv poslednjeplasirane ekipe na tabeli Spartaka u Ljigu da dodje do prvih bodova.

Za portal ibalkan.net iz  Novog Pazara–  Fehim Feša Karišik

Foto- Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net