Recent Posts

Sunčano i toplije do 22 stepena C

Sunčano i toplije do 22 stepena C

SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region,Magazin” 27. 09. 2017. 05: 42-Sunčano i toplije do 22 stepena C… U BiH će danas biti pretežno sunčano i toplije vrijeme, sa temperaturom do 22 stepena, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 6; Bugojno, Sarajevo, Sokolac i Zenica 12; Srebrenica 13; Ivan Sedlo i Zvornik 15; Jajce 16; Doboj 18; Bijeljina, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 19; Bihać, Drvar, Livno i Neum 20; Banja Luka i Gradačac 21; Mostar, Stolac i Trebinje 22; Grude 23°C.

U periodu od 26.10 do 03.11. u Bosni se prognozira nestabilno vrijeme, ali sa umjerenim količinama padavina, dok će u Hercegovini biti bez padavina sa nešto više sunčanih intervala. Od 04.11. ponovno nas očekuje ozbiljnija nestabilnost sa većim količinama padavina.

Ujutru hladno, ponegdje sa slabim prizemnim mrazom i maglom. Puhaće slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar.

Popodne na sjeveru, a do kraja dana i u ostalim krajevima prolazno naoblačenje sa kišom i pojačanim sjeverozapadnim vjetrom. Najniža temperatura od dva do sedam, a najviša dnevna od 18 do 22.

petak, 27.10.2017. 
Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Prije podne će biti ugodnije, uz stabilno vrijeme i više sunca. U drugom dijelu dana i sa dolaskom noći, opšta slika će se pogoršati usljed promjene, zbog čega će i tegobe kod osjetljivih osoba biti izraženije. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski i bolovi na mjestima ozljeda, glavobolja, nesanica.

U Sarajevu ujutro u nižim djelovima biće magle. Prije podne pretežno sunčano i malo toplije vrijeme, a popodne postepeno naooblačenje, uveče i tokom noći kiša. Vjetar slab i umjeren zapadni i jugozapadni, popodne u skretanju na sjeverozapadni i u pojačanju.

Najniža temperatura oko osam, a najviša dnevna oko 20.

U BiH će u subotu vrijeme biti hladnije, uz prestanak padavina i djelimično razvedravanje.

U nedelju malo toplije i oblačno, mjestimično sa kišom i jakim sjeverozapadnim vjetrom.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za petak, 27. oktobar:

Pogoršanje meteorološke situacije će nepovolјno uticati na većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savjetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Bolovi u mišićima i poremećaj sna se mogu javiti kao meteoropatske reakcije…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net