Recent Posts

Sarajevo: Veliki požar, gori zgrada Mašinskog fakulteta

Sarajevo: Veliki požar, gori zgrada Mašinskog fakulteta

Sarajevo: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region, Crna Hronika ” 27. 09. 2017. 16: 52-Sarajevo: Veliki požar, gori zgrada Mašinskog fakulteta… na Mašinskom fakultetu u Sarajevu koji se nalazi u Vilsonovom šetalištu danas iza 15 sati buknuo je požar, a na lice mjesta upućene su četiri vatrogasne ekipe.

Na Mašinskom fakultetu u Sarajevu u poslijepodnevnim satima je izbio požar i jedna je od dnevnih udarnih vjestima u Sarajevu…

Iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo su nam kazali da se na lokaciji nalaze četiri vatrogasne ekipe. Iz MUP-a KS su nam kazali da je požar izbio u napuštenom dijelu Mašinskog fakulteta.

Na fotografijama koje su nam poslali čitatelji vidi se gust crni dim, a kako saznajemo studenti su napustili zgradu. Veliki broj građana s nevjericom posmatra požar.

Iz MUP- a KS su kazali kako je požar izbio u napuštenom dijelu Mašinskog fakulteta.

Gust crni dim nadvio se iznad Pofalića…

Evakuisana je kompletna zgrada. Niko ni od uposlenika firmi koje iznajmljuju prostore na Mašinskom, a koji su također evakuirani, ne zna šta je uzrok požara.

Ne zna se ni imali li stradalih osoba….

Naši reporteri su zabilježili veliki požar izbio je danas oko 15.30 sati u zgradi Mašinskom fakulteta u Sarajevu, javljaju sa mjestu događaja.

Kako nam je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a dobili su dojavu, a još uvijek nema informacija o razmjerama i uzrocima požara.

Na terenu su i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade KS…

U Bosni i Hercegovini glavni nosioci metaloprerađivačke industrije su bile željezničke i remontne radionice, željezare Zenica i Vareš i, u manjem obimu, radionice u rudnicima. U ovim radionicama bilo je zaposleno veoma malo mašinskih inženjera uposleni u Mašinskom fakiltetu u Sarajevu…

Uskoro opširnije…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net