Recent Posts

U Skupštini, zastupnik donio svoj i Vučićev indeks, naciji dva puta čitao ocjene

U Skupštini, zastupnik donio svoj i Vučićev indeks, naciji dva puta čitao ocjene

BEOGRAD: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region,Magazin, Kultura” 26. 09. 2017. 18: 42-U Skupštini, zastupnik donio svoj i Vučićev indeks, naciji dva puta čitao ocjene… Šef zastupničke grupe srbijanskog SNS-a Aleksandar Martinović donio je svoj indeks, ali i fotokopiju indeksa predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u parlament…

Martinović je tako ispunio ono što je najavio na jučerašnjem burnom zasjedanju, a kako je rekao, lider njegove stranke i predsjednik države završio je fakultet sa prosječnom ocjenom 9,44.

Konstatujući da Balša Božović iz DS-a nije donio svoj indeks, Martinović je ironično rekao da želi pročitati dio ocjena koje je tokom studiranja dobio, kako je više puta ponovio, “neuki, neobrazovani predsjednik Srbije”.

Martinović je rekao i da takav student “očigledno ne pripada građanskoj eliti Srbije, kojoj očigledno pripadaju ovi iz Demokratske stranke”, spomenuo je i kontroverznu anketu o Nadeždi Petrović i Urošu Prediću, a zatim je redom čitao predmete iz kojih je Vučić dobio desetke, napominjući i imena pojedinih profesora, od kojih su neki u opozicjii.

Prekinula ga je predsjednica Skupštine, uz osmijeh, riječima “Hvala, dosta desetki”, a Martinović je svoje izlaganje završio uz aplauz. Funkcioner SNS-a je rekao i da je njegova stranka “narodna, da ne krije ništa i da želi da građani znaju sve o njima”.

Martinović je ocjene pročitao ponovo i dva sata kasnije, kada je rekao da je baš zbog “desetki” Vučić prvo bio dobar premijer, a sada i predsjednik države.

Inače, o Vučićevom studiranju se pričalo prije nekoliko godina, a kada je predavanjem, tada kao premijer, otvorio godinu na Pravnom fakultetu, dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović je rekao da je Vučić “bio i ostao naš najuspješniji student”…

 

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net