Recent Posts

Sarajevo: Diler, “pao” s 28 kg droge i dobio pet godina robije

Sarajevo:Diler, “pao” s 28 kg droge i dobio pet godina robije

SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region,Magazin, Crna Hronika” 26. 09. 2017. 07: 42- Sarajevo:Diler, “pao” s 28 kg droge i dobio pet godina robije… Općinski sud u Sarajevu osudio je na pet godina zatvora Emina Isakovića iz Sarajeva zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. Kod njega su prilikom hapšenja u akciji “Barista” pripadnici FUP-a pronašli 28 kilograma droge.

Za medije je pomenutu informaciju potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Istom presudom, zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, na sedam mjeseci zatvora osuđena je i Sanela Hadžić, koja je uhapšena u istoj akciji.

U akciji “Barista”, koju su pripadnici FUP-a na širem području Federacije BiH proveli u martu ove godine, u garaži koju je koristio Isaković pronađeno je 28 kilograma marihuane.

Iz FUP-a je tada saopćeno kako oduzeta droga predstavlja jednu od najvećih zaplijena u posljednje vrijeme u Bosni i Hercegovini.

Isakoviću ovo nije prva presuda i odranije je jako dobro poznat policijskim i pravosudnim organima, a između ostalog, u novembru 2010. godine uhapšen je nakon četverogodišnjeg bjekstva.

Diler je uz pomoć više osoba 26. maja 2006. godine pobjegao zatvorskoj straži sa fizikalnog tretmana u Domu zdravlja u Zenici. Njemu je u bijegu pomoglo nekoliko naoružanih osoba. Nakon što su razoružali zatvorske policajce, Isaković se sa saradnicima udaljio vozilom Nissan Patrol u nepoznatom pravcu. Kasnije se došlo do informacija da je pobjegao u Švedsku, gdje je ranije živio.

Za njim je tada bila raspisana međunarodna potjernica i iz Goteborga je avionom prebačen do Sarajeva, odakle ga je zatvorska straža provela u zatvor. Isaković je nakon toga u Kazneno- popravnom zavodu u Zenici nastavio izdržavanje kazne zbog razbojništva.

Prema presudi Kantonalnog suda iz Novog Travnika, Isaković je zajedno sa Marinkom Ilijaševićem, Zoranom Ljevakom, te Alenom Huseinspahićem i Predragom Crnićem, opljačkao izvjesnog Antu Filipovića, upotrijebivši oružje i fizičku silu, čime je počinio krivično djelo teških slučajeva razbojništva.

Isaković je izdržavao zatvorsku kaznu i zbog razbojničkih krađa 21. maja 2000. godine u Kreševu i 6. juna iste godine u Kiseljaku, prilikom koje je poginuo Alen Huseinspahić.

Isaković se od posljednjeg hapšenja nalazi u pritvorskoj jedinici sarajevskog KPZ-a, gdje je ponovo vraćen nakon izricanja presude.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net