Recent Posts

Atletičari Novog Pazara nastavljaju sa uspjesima

Atletičari Novog Pazara nastavljaju sa uspjesima

Atletičari Novog Pazara nastavljaju sa uspjesima… Na finalu krosa RTS novopazarska atletska ekspedicija ostvarila je prema očekivanjima sjajne rezultate: Ahmed Hasanović je bio prvi u konkurenciji učenika III razreda, Samed Hadžić zlato u konkurenciji učenika IV razreda, Saima Murić ponovo blistava i bez istinske konkurenciji u kategoriji učenica V razreda.

U konkurenciji godinu dana starijih djevojčica Vanja Petrović takodje zlatna, kao i Vahid Gicić u konkurenciji učenika VI razreda, ko sedmaka Džemal Hasanović bio je drugi, u konkurenciji učenika osmog razreda Hamza Hanić bronzani.

U trci juniora na 1200 metara Amel Džakovac pokazuje da stasava u istinskog atletskog bisera, još jedna pobjeda u nizu za njega. I u, za nas, glavnoj trci dana seniorki na 4000 metara bez premca Amela Terzić koja se okitila i titulom sveukupnog pobjednika kros serije RTS-a, treće mjesto je osvojila Teodora Simović dok je četvrta bila Amra Terzić.

TRKA “OSLOBODJENJE BEOGRADA”

Dan kasnije, 22. Oktobra po šezdeset İ šesti put je organizovana trka “Oslobodjenje Beograda” na kojoj su ponovo novopazarski atletičari briljirali. Samed Hadžić je bio prvi u konkurenciji Škola atletike dok je Ahmed Hasanović bio treći.

U konkurenciji mladjih pionirki na 1000 metara trostruka pobjeda Novopazarskih mladih atletičarki: zlato za Vanju Petrović, srebro za Saimu Murić I bronza za Lenku Nikolić. Kod pionira na istoj razdaljini zlato za odličnog Džemala Hasanovića dok je Vahid Gicić bio četvrti.

U konkurenciji mladjih pionirki Amra Terzić dokazuje da ambiciozno korača tragom svoje sestre Amele Terzić i slavi pobjedu u jakoj konkurenciji. U konkurenciji mladjih pionira prebrz za sve svoje rivale bio je Amel Džakovac dok je Hamza Hanić bio četvrti. Raduje povratak na atletsku stazu Elzana Bibića a peto mjesto u jakoj seniorskoj konkurenciji u glavnoj trci dana daje nam nadu da vjerujemo da je njegova povreda, koja ga je na duže vrijeme izbacila sa staze, prošlost i da će El Bibo ponovo biti u šampionskoj formi kao jedna od najvećih muških nada na srednjim prugama naše zemlje i Evrope. U konkurenciji seniorki da krenemo od odličnog trećeg mjesta koje je osvojila Teodora Simović i da završimo ovaj iscrpni izvještaj kako i dolikuje.

Amela Terzić pobjednica je 66-tog izdanja Trke “Oslobodjenje Beograda”. Sjajna Novopazarska gazela je ritmom, brzinom, snagom nokautirala svoje protivnice na stazi bokserskim rečnikom rečeno u pokazala da je bez premca u ovom trenutku.

Čestitke našim atletičarima na sjajnim rezultatima koje ostvaruju. Sve to naravno je plod odličnog rada u Atletskom klubu Novi Pazar , pre svih trenera Rifata Zilkića, zatim sportskog direktora kluba i selektora junioske atletske reprezentacije Srbije Edina Zukovića, čovjeka koji radi sa atletičarima Eka Zilkića, uprave Atletskog kluba na čelu sa predsjednikom Nuskom Ćorićem kao i svih koji znaju kolika je vrijednost i važnost atletike kao bazičnog sporta te na različite načine daju doprinos njenom razvoju počevši od najvažnijeg grada Novog Pazara i Sportskog saveza pa do nastavnika i profesora fizičkog vaspitanja u školama.,,,

ATLETIČARI NOVOG PAZARA NASTAVLJAJU SA USPJESIMA

Prilog pripremili Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net