Recent Posts

PAZAR GRAD OTVORENOG SRCA

PAZAR GRAD OTVORENOG SRCA

Nije bre Pazar 125.000 stanovnika , pet i pola i jogurt, niti je Pazar 125.000 , par farmerica, Pazar je bre 125.000 jako specifičnih i srećnih ljudi- insana! Toliko srećnih da žive u njemu, i jedini na dunja, svakodnevno osećaju najspecifičnije stvari tipa: TAFRA, S’ KAHVE NA KAHVU, S’PET EURA CEO DAN U ČARSIJI A NI GLADAN NI ŽEDAN, nego pun tog nekog osećaja sveznanja, najboljeg poznavanja lokalne, globalne situacije, u Pazaru, u Sandžaku, Srbiji, Evropi, Svetu, galaksiji…

HAJ SAD OZBILJNO… Ako dodjete u Pazar videćete u 19:15h jednu najbolju stvar na svetu, 60.000 mladih koji pored svih mogućih problema na koje ne mogu da utiču jer još nemaju pravo glasa, besplatno i dobrovoljno pune pozitivnom energijom baterije čaršije Novog Pazara.

Ako dodjete u Pazar videćete čaršiju staru 5,5 vekova i još koju godinu više. A isto tako ćete videti moderan grad u razvoju.

Ako dodjete u Pazar probaćete najbolju hranu za najmanje para ikad!

Ako dodjete u Pazar videcete i DŽAMIJU I CRKVU. Čucete i ezane i zvona, videćete ljude u mantijama i ahmedijama. Osetićete veru u BOGA! U jednog Boga kog zovu različitim imenima.

Dobro, dobro, ako dodjete u Pazar kupićete farmerice, boljeg kvaliteta nego italijanske, ove su naše original, pa probajte ćevape, pa pitu pod sač, pa mantije, pa zasladite sukanim dudovima, pa ćete videt’ da toga nema baš nigde osim u Pazaru.

Ako vikendom dodjete u Pazar videćete, ustvari, čućete kako ceo grad navija za jedan fudbalski, košarkaški, odbojkaški i rukometni klub.

Ako dodjete u Pazar srešćete ljude s’prosečno najmanjom platom u državi, ali nećemo da priču pravimo tužnom… Biće bolje ako Bog da.

Samo vi dodjite u Pazar!

Srešćete ljude! Kreativne, talentovane, otvorene, pametne i izrazito lepe ljude. Lepe baš zbog toga što su na vetrometini u Srbiji, tu pored Crne Gore i Bosne, tu negde…

Lepi su i zbog toga što jako vole SVE SVOJE! Kako vi kažete za to u Beogradu…. Hmmm… LOKAL PATRIOTIZAM!

Volimo i naša specifčna imena koja u Beogradu moramo da ponavljamo i po nekoliko puta da bi nas razumeli. Ahmed, Hamza, Eldar, Semra, Zerina, Alma…Ali i Snežana, Dušan, Andjela i svi iz Pazara…

Autor nepoznat preuzeto sa facebook

Foto- Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

 

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net