Recent Posts

KOSTOLOMCI IZ VARVARINA ODGRIZLI BOD

KOSTOLOMCI IZ VARVARINA ODGRIZLI BOD

Na gradskom stadionu u Novom Pazaru u utakmici X kola Prve lige Srbije, fudbaleri Novog Pazara nisu uspjeli da učine išta više od nerješenog rezultata.  Zapravo sve vrijedno pomena desilo se u prvom poluvremenu. Igrao se 16 minut, sjevnula je brza kontra gostiju, Majdevac šalje fenomenalnu loptu usamljenom fudbalskom penzioneru Predragu Luki kojem nije bilo teško da postigne pogodak za rano vodstvo gostiju ekipe Temnić iz Varvarina.

I onda ide sve teže kad jurite rezultat. Ipak poslije nekoliko napada uspjeli su fudbaleri Novog Pazara da izjednače. Iz situacija iz kojih su najopasniji, iz prekida, i ovoga puta radost za domaće donosi Denis Ristov koji, iako nizak rastom, ponovo postiže gol glavom. I to je to.

Drugo poluvrijeme je pokazalo da fudbaleri Novog pazara mogu da igraju svih devedeset minuta, jurišali su, stvarali šanse, poslednjih dvadeset minuta držali pod okupacijom ekipu Temnića koji su se bili parkirali u svom kaznenomn prostoru ali ništa nije vrijedelo, mreža Jokića, golmana Temnića nije se zatresla drugi put.

Moram reći još i ovo bez da neko to shvati kao želju da se opravdaju fudbaleri domaćeg tima kojima je ovaj nerješeni rezultat ravan porazu. Glavni arbitar ovog meča Aleksa Mitrović, koji nije direktno uticao na rezultat ali jeste na igru, dopustio je gostima nevjerovatno oštru igru i taj dar su fudbaleri Temnića obimno koristili. Gosti su stadion zamislili kao bojno polje i nisu birali sredstva da naprave što veću štetu domaćem timu. Bilans takve pogibeljne igre koju je dopustio gostima jeste povrijedjeni Predrag Djordjević odlični desni bek Novog Pazara kojega je kapiten kostolomac Temnića Lazarevski pred kraj prvog poluvremena, startom koji je za zatvor, poslao u svlačionicu prije vremena.

Par minuta nakon što je ušao u igru i centarfor Novog Pazara Jovan Jovanović je osjetio “čari” dara sudije Mitrovića Temniću.Još jedan pogibeljni start i Jovanović je prije vremena morao u svlačionicu. Kapiten kostolomac gostiju Lazarevski je napravio preko sedam prekršaja, tri u kontinuitetu nad najboljim na terenu Kenanom Ragipovićem i kad je najzad i rukama oborio našeg fudbalera tek tada mu je Mitrović pokazao žuti karton.

Može se nekom učiniti da je pet žutih kartona koje je obnevideli i loši arbitar Mitrović pokazao gostima ipak dovoljno kazni. Medjutim, gostujući fudbaleri su dobijali, sem golmana Jokića koji je karton dobio nakon gužve i čarke koja je izbila nakon kriminalnog starta Lazarevskog nad Djordjevićem, kartone tek nakon što bi nekoliko puta reprizirali opasne startove i to uglavnom s ledja fudbalera Novog Pazara.

Činilo mi se tokom utakmice da se ona igra na centralnom kokošarskom trgu u Varvarinu a ne na Gradskom stadionu u Novom Pazaru i ne čudi što su ljudi iz Uprave FK Novi Pazar imali šta da kažu arbitrima nakon meča i burno protestvovali kod delegate utakmice. Šteta je već učinjena pa je tako teška nedjelja za novopazarskog prvoligaša krunisana i ovim gubitkom dva boda i sa ozbiljno oštećenim fudbalskim kadrom. U narednom kolu ekipa Novog Pazara putuje u Pirot na duel sa fenjerašem na tabeli Radničkim.

Za portal ibalkan.net iz  Novog Pazara–  Fehim Feša Karišik

Foto- Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net