Recent Posts

PRIJEPOLJE: Drama u Hitnoj službi, nasrnuo nožem urlajući, “zaklaću te, Turčine”

PRIJEPOLJE: Drama u Hitnoj službi, nasrnuo nožem, urlajući, “zaklaću te, Turčine”

PRIJEPOLJE– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region, Crna Hronika” 22. 10. 2017. 13: 52-PRIJEPOLJE: Drama u Hitnoj službi, nasrnuo nožem, urlajući, “zaklaću te, Turčine”… U službi Hitne pomoći u bolnici u Prijepolju juče ujutro se odigrala prava drama pošto je V.M. iz ovog mijesta nožem nasrnuo nasrnuo na medicinskog tehničara Amela Baliju (35) iz Brodareva preteći da će ga zaklati.

Kako je za medije ispričao Balija, nemio događaj se zbio u subotu oko 3.30 pošto je V.M. potpuno smireno ušao u prostorije Hitne pomoći.

– Koleginica mu je rekla da sjedne na otoman i da pričeka da dežurna doktorka Ivana Pajević završi telefonski razgovor pošto je u toku bila jedna intervenicija na terenu.

Kada mu je doktorka prišla napao ju je verbalno, urlajući na nju: “zar doktorka treba da bude tako našminkana, vidi kakva ti je kosa, zar da me pregledaš tim lakiranim noktima”- priča Amel Balija.

Iza toga je, kaže, ušao u sobu za intervencije gdje je V.M. i dalje vređao doktorku.

– Pokušao sam da ga smirim i rekao mu da sjedne. Kad je sjeo zavrnuo je majicu i kazao: “Imam nešto za tebe”.

Onda je iz izvukao veliki nož, od policije sam kasnije saznao da je sječivo bilo dugo 30 centimetara. Mahinalno sam ga uhvatio za ruku, a on je nož podigao u visini mog vrata.

U tom trenutku umješao se portir koji je pokušao da ga primiri. Iskoristio sam trenutak njegove nepažnje i uletio u sobu za tehničare.

Pokušao je da me udari, ali sam zatvorio vrata pa je nož ostao zaglavljen između vrata i štoka. Vikao je: “zaklaću te, Turčine”.

Lupao je pokušavajući da uđe u prostoriju, ali sam, naslonjen na vrata, uspio da ga zadržim- prepričava medicinski tehničar koji u prijepoljskoj hitnoj pomoći radi devet godina.

Balija kaže da sve njegove kolege poznaju V.M. jer živi blizu bolnice i znaju ga kao mirnog čoveka. Nikada, nastavlja, V.M. ničim nije ukazivao da bi mogao da uradi ovako nešto.

– Pošto nije uspio da prodre u prostoriju u kojoj sam se zabarikadirao on je krenuo u hodnikom. Doktorka Pajević je pobjegla na sprat,  na dječje odjeljenje, i pozvala policiju koja je ubrzo došla i savladala ga- prepričava Amel Balija.

Poslije hapšenja V.M. je saslušan i biće predat Višem tužilaštvu U Užicu.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net