Recent Posts

POBJEDNIČKA SIMFONIJA PLAVOG RUKOMETNOG ORKESTRA

POBJEDNIČKA SIMFONIJA PLAVOG RUKOMETNOG ORKESTRA

Prava je šteta što je derbi meč petog kola Super B lige za rukometaše izmedju domaćeg Novog Pazara i Hajduk Veljka iz Negotina igran pred samo oko 150 ljubitelja rukometa u dvorani Pendik. Dugo nismo vidjeli ovakvog meča, ovakve borbe svih šezdeset minuta u kojima je svaka greška protivnika surovo kažnjavana. Vrhunski rukomet u hramu malih sportova u Novom Pazaru pokazao je da ove godine imamo tim za najveće domete. Dugo u Novom Pazaru nije gostovala tako jaka, i u rukometnom smislu a i bukvalno, i kompaktna ekipa, pa čak i ako se radilo o ekipama od kojih smo gubili utakmice, koja je na svim pozicijama imala izvanredne pojedince.

Medjutim, večeras je pobjedilo srce, želja i napokon sjajna igra domaćih rukometaša koji su nam pokazali da imaju pobjednički karakter i naravno kvalitet. Tokom prvog poluvremena domaći su rukometaši imali dva, tri gola prednosti ali nekako nisu uspijevali čak ni u situacijama kada su imali napad da prelome i povedu sa četiri gola razlike što bi garantovalo mirniju i igru sa manje grča. A imali su nekoliko ozbiljnih prilika za to. Gosti su uvijek uspijevali nekako da se vrate ponajviše zahvaljujući prilikama koje ima je omogućivao odlični golman i kapiten gostiju Nikola Stojanović. Medjutim,na kraju prvog poluvremena tri gola razlike za Novi Pazar.

Drugo poluvreme je zaista bilo Superligaško. Note trenera Gorana Veselinovića prijale su njegovom rukometnom orkestru. Briljantna igra i solo dionice Armina Kaltaka koj će na kraju ubilježiti 11 pogodaka , bljeskovi večeras raspjevanih i sjajnih Vuka Stevanovića i Harisa Mujčinovića, haos koji je na liniji od šest metara pravio domaći pivot Ilić, golmanske bravure Nikole Milojkovića a posebno Irfana Ćosovića koji je branio vrhunski odradjujući maestralno svoje dionice zahvaljujući čemu je njegov tim konačno u drugom poluvremenu prelomio i napravio razliku od četiri gola da bi na kraju bilo i cijelih i našem uhu milozvučnih pet 37:32.Velika pobjeda rukometaša Novog Pazara!

Plavi orkestar Gorana Veselinovića imao je i dirigenta na parketu Zlatka Rakića koji je tananim nitima povezivao u čvrstu kompoziciju igru domaćeg tima a i sam neumoljivo pogadjao te sa deset postignutih golova i igrom za deset zaslužio epitet igrača utakmice. Da bi ste igrali ovako inspirativno, nadahnuto, sa enormnom željom za pobjedom i protivnik mora biti inspirativan. Negotinci su to večeras zaista bili i sigurno je da će, i pored poraza u Novom Pazaru, ostati u konkurenciji za najviši plasman.

Čestitke rukometašima Novog Pazara ne samo na važnoj i velikoj pobjedi protiv tradicionalno neugodnog protivnika u derbiju četvrtog kola Super B lige, već i na mnogim kvalitetima koje su u ovom beskompromisnom duelu ispoljili pa i na velikom broju osmišljenih akcija koje su demonstrirali i surovo pretvarali u golove.

Osim utakmica Topličanin – Karadjordje i Lokomotiva – Priboj koje se igraju u nedjelju na ostalim mečevima su postignuti sljedeći rezultati: Vranje i dalje lomi sve pred sobom pa je ovoga puta u još jednom derbiju danak platila Leskovačka Dubočica 39:32, Zlatar je pomalo neočekivano ali zasluženo i ubjedljivo na svom parketu porazio Radničkog 1964 rezultatom 25:17,dok se Bela Palanka sa gostovanja u Kuršumliji i duela sa domaćom Planinkom prolom vodom vraća sa punim plenom savladavši domaći tim 28:24.

RK Novi Pazar je trenutno drugi na tabeli sa 8 osvojenih bodova i zajedno sa liderom Vranjem čini tandem do sada neporaženih ekipa . U narednom šestom kolu rukometaši Novog Pazara putuju u Topolu na duela sa Karadjordjem.

Za portal ibalkan.net iz  Novog Pazara–  Fehim Feša Karišik

Foto- Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net