Recent Posts

Damir Džumhur novi ATP vladar Kremlja

Damir Džumhur novi ATP vladar Kremlja

MOSKVA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa, Sport” 22. 10. 2017. 15: 52- MOSKVA: Damir Džumhur novi ATP vladar Kremlja…  Bh. teniser, Damir Džumhur je u trećem ATP finalu u karijeri stigao do svoje druge titule u karijeri nakon što je u finalu Kremlin Cupa s 2:1 u setovima savladao 169. tenisera svijeta, Litvanca Richardasa Berankisa…

Dugo godina najbolji bosanskoehercegovački teniser je za pola sata igre prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:2. Trenutno 38. igrač na ATP ranking listi ključni braek za pobjedu u prvom setu napravio je u četvrtom gemu, a potom je u narednoj igri uspio spasiti break-loptu koju je imao Berankis i povesti s 4:1.

Do kraja prvog seta bio siguran na svoj servis, a u osmom gemu načiono je novi break zahvaljujući kojem mu je zasluženo pripao prvi set.

Da će se Džumhur napatiti da stige do druge ATP titule u karijeri, Litvanac je dokazao u drugom setu.

Već na samom startu drugog seta litvanski teniser, koji zauzima 169. mjesto u poretku najboljih svjetskih tenisera, pokazao je da ima odgovor na Džumhurovu igru iz prvog seta. U prvom gemu Bernakis je napravio breka, a novi je zabilježio u petoj igri za vodstvo od 4:1.

Damir je u drugom setu imao problem na svoj servis i u sedmom gemu, što je Bernakis iskoristio na pravi način i sa 6:1 osvojio drugi set, te rezulat izjednačio na 1:1.

U trećem setu oba tenisera su držala svoj servis. Prilika za break nije bilo sve do osmog gema, kada je Berankis imao 0:40, ali je sjajnom Džumhur sjajnom igrom izvukao taj gem i rezultat izjednačio na 4:4.

Već u naredom gemu Džumhur je stigao do prve break lopte u trećem setu, i iskoristio je na najbolji mogući način, i poveo s 5:4.

Gem za trijumf na turniru Damir nije otvorio najbolje. Ponovo je Berankis imao 0:40, ali Džumhur je ponovo spasio sve tri break-lopte, igrajući se tako malo s nervirama svojih navijača.

Za samo sat i 38 minuta Džumi je stigao do prve meč lopte i iskoristio je za odmah, za trijumf rezultatom 2: 1…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net