Recent Posts

Ispred crkve ubio muškarca, pa se predao policiji

Ispred crkve ubio muškarca, pa se predao policiji

SARAJEVO, ČAPLJINA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region, Crna Hronika” 22. 10. 2017. 10: 52- Ispred crkve ubio muškarca, pa se predao policiji… Tridesetsedmogodišnji A. H. iz Čapljine ubijen je u noći sa subote na nedjelju ispred crkve sv. Franje Asiškog u centru Čapljine.  Muškarac J. J. (37) iz Čapljine je rano jutros iz pištolja ubio sugrađanina A. H. (37) kod katoličke crkve u centru Čapljine.

– Ubistvo se dogodilo oko 3 sata iza ponoći u ulici ispred crkve svetog Franje Asiškoga u središtu grada, a izvršeno je vatrenim oružjem – potvrdio je Ljudevit Marić, portparol MUP Hrvatsko-neretvanskog kantona (HNK).

Prema informacijama sa terena muškarac je ubijen jednim hicem u glavu iz pištolja.

Ubica je, nakon toga, prema svedočenju očevidaca, sjeo je na pločnik i čekao dolazak policije i predao se. Prema nezvaničnim informacijama ubijen je vozač taksija iz ovog grada.

Uviđaj na mestu pucnjave obavili su pripadnici Policijske uprave Čapljina….

Ovu informaciju potvrdio je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

– Ubistvo se dogodilo noćas oko tri sata, kada je 37-godišnji J. J. iz Čapljine iz vatrenog oružja, tačnije pištolja, ustrijelio A. H. On se nakon toga predao policiji – kazao nam je Marić, te dodao da je u toku kriminalistučka obrada osumnjičenog, te se utvrđuju motivi ubistva.

Prema nezvaničnim informacijama, muškarac je ubijen jednim hicem u glavu iz pištolja.

Potom je izvršilac, prema svjedočenju očevidaca, sjeo na trotoar i čekao dolazak policije, kada se predao. Sam čin ubistva u Čapljini desio se spred gradske crkve a upucao ga je muškarca iz pištolja, pa se potom predao policiji…

Uviđaj na mjestu događaja obavljaju policajci MUP-a HNK.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net