Recent Posts

ATP turnir u Moskvi: Nakon žestoke borbe, Damir Džumhur savladao Mirzu Bašića

ATP turnir u Moskvi: Nakon žestoke borbe, Damir Džumhur savladao Mirzu Bašića

Moskva, Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Sport” 21. 10. 2017. 21: 22 ATP turnir u Moskvi: Nakon žestoke borbe, Damir Džumhur savladao Bašića… Damir Džumhur se plasirao u finale ATP turnira u Moskvi nakon što je u slavio nad Mirzom Bašićem 2:0 u setovima.

U bosanskohercegovačkom polufinalu ATP turnira u Moskvi, Damir Džumhur je pobijedio Mirzu Bašića sa 2:0, po setovima 6:0 i 7:6.

Naš najbolje rangirani teniser Džumhur prvi set je furiozno riješio u svoju korist bez izgubljenog gema, da bi u drugom dijelu meča Mirza Bašić pružio snažan otpor svom reprezentativnom kolegi.

Nakon velike borbe u 2. setu odlučio je tik break u kojem je Džumhur bio bolji 11: 9 za konačnu pobjedu od 2:0 nakon 1 sata i 27 minuta igre.

Damir Džumhur će tako imati šansu da osvojio svoj drugi ATP turnir u karijeri a u finalu će igrati protiv boljeg iz meča između francuza Adriana Mannarina i litvanca Ricardasa Berankisa.

Litvanac Ricardasa Berankisa je savladao u tri seta francuza Adriana Mannarina sa 2: 1 ( 3: 6, 6: 4 i 6: 1 )…

Džumhur je prvi set riješio veoma lako za 20 miunta rezultatom 2:0, dok je u drugom viđen vrhunski tenis i žestoka borba dva naša tenisera.

Set je riješen nakon tie-breaka i 10 meč lopti koje je spasio Bašić. Nakon 11. Džumhur je došao do pobjede.

Bašić je pokazao sjajnu igru u drugom setu. U odlučujućem 13. gemu poveo je sa 2:0 i osvojio čist treći poen kojeg sudije presuđuju kao aut.

Glavni sudija nije dozvolio Bašićev Challage zbog navodnog zakašnjelog traženj, da bi kasniji usporebni snimak pokazao da Bašić lopticu nije poslao van terena, nego da je ona pala tačno na liniju.

U drugom polufinalu i treći nosilac Francuz Adran Mannarino igrat će protiv pobjednka meča Ricardas Berankis (Lit) – Alexander Bublik (Lit)…

Turnir Serije 250 u Moskvi igra se za nagradni fond od 745.940 dolara…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net