Recent Posts

SARAJEVO: Požar u GRAS remizi, gore dva autobusa, velika materijalna šteta

SARAJEVO: Požar u GRAS remizi, gorje dva autobusa, velika materijalna šteta

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 19. 10. 2017. 00: 22- SARAJEVO: Požar u GRAS remizi, gore dva autobusa, velika materijalna šteta… U krugu remize Javnog komunalnog preduzeća GRAS u Sarajevu požar je večeras zahvatio nekoliko parkiranih vozila. Ugašen požar u krugu GRAS-a: Velika materijalna šteta

Požar koji je u 20:30 minuta izbio u remizi gdje su smješteni autobusi GRAS-a u ulici Džemala Bijedića lokalizovan je u 22:15.

Potvrđeno je to za iBalkan.net iz Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo

Iz MUP-a KS nam nisu mogli reći da li ima povrijeđenih osoba, a pričinjena je veća materijalna šteta.

Podsjećamo, dva autobusa gorjela su u krugu remize. Na teren su odmah izašli pripadnici Vatrogasne brigade, a tri ekipe gasile su požar.

Mjesto je obezbijedila policija, a detaljnije informacije bit će poznate nakon uviđaja.

Večeras je prijavljen je požar u krugu remize Javnog komunalnog preduzeća GRAS u Sarajevu, i to na mjestu gdje se nalaze parkirani autobusi.

Iz te institucije nam je potvrđeno da je plamen zahvatio dva vozila, a tri ekipe brigade ga gase.  Kako su nam potvrdili iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, u GRAS-ovoj remizi gore autobusi, a uzrok požara za sada je nepoznat.

– Tri vatrogasne ekipe su trenutno na terenu, a prema informacijama koje za sada imamo, gore dva autobusa – kazali su nam iz Profesionalne vatrogasne brigade.

U momentu dolaska ekipe iBalkan.net u remizu, vatrogasci su brzom intervencijom već uspjeli gotovo ugasiti požar.

Prema onome što smo vidjeli, vozila su skoro u potpunosti izgorjela. Uposlenici GRAS-a koje smo zatekli nisu željeli govoriti o uzrocima požara.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo također su na terenu i vrše uviđaj, nakon čega bi trebalo biti poznato kako je došlo do požara.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net