Recent Posts

Najljepša SARAJKA u BEOGRADU: Dženana Sudžuka, životna saputica Gorana Bregovića

Najljepša SARAJKA u BEOGRADU: Dženana Sudžuka, životna saputica Gorana Bregovića

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Magazin, Zabava, Estrada, Kultura” 18. 10. 2017. 00: 57 Najljepša SARAJKA u BEOGRADU: Dženana Sudžuka, životna saputica Gorana Bregovića… Lijepa Sarajka, ovako izgleda, Dženana Bregović, životna saputica Gorana B… Dženana Bregović, supruga Gorana Bregovića s kojom ima tri kćerke Emu, Lulu i Unu, napokon je došla i u Sarajevo, a njihova zajednička fotografija se pojavila na društvenIM mrežama…

Menadžer Faruk Drina je davno na svom profilu je objavio njihovu fotografiju na kojoj su nasmijani u društvu dječaka i psa. – Dugo su čekali i dočekali- piše u opisu slike.

Goran Bregović i Dženana Sudužuk su 25 godina u braku i imaju troje djece- Emu (22), Lulu (15) i Unu (13). Dženana je u Beograd došla kada je Brega pao sa drveta u dvorištu kuće na Senjaku.

Naime, dok je brao višnje u dvorištu svoje vile u beogradskom naselju Senjak, zanio se i pao s merdevina, a zbog zadobijanja teških tjelesnih povreda hitno je prebačen u Urgentni centar.

Svi su sa oduševljenjem pozdravili njihov dolazak u Sarajevo i poželjeli im da dugo ostanu sretni i nasmijani…

Podsjetimo, Dženana i Goran su u braku 25 godina i imaju troje djece. Brega širom regiona održava koncerte zajedno sa Alenom Islamovićem povodom 40 godina Bijelog dugmeta.

Dženanu su svojevremeno ubrajali u 10 najljepših Sarajki…

Na opasku da je lijepo vidjeti najljepšu Sarajku u Beogradu ona se nasmijala: “Ma, kakva ljepotica. Ja sam starica. Ali možete da me pitate kako se osjećam kao majka čija je kćerka umjetnica“, rekla je Dženana…

Goran Bregović ovih dana pred praznik kaže da slavi sve što se i slavi u zemljama koje su nekada bile u jednoj državi. Nakon konstatacije novinara da mu je otac bio Hrvat, majka Srpkinja, a supruga muslimanka, uslijedilo je pitanje koji praznik slavi porodica Bregović i kako je izgledao uskrs kada je Brega bio dječak u Sarajevu.

– Moj otac i mati su bili komunisti, tako da se u mom domu nisu slavili vjerski praznici, ali iznad mene je živio pravoslavni pop, tako da sam uvijek imao jaja za Uskrs. A istovremeno sam bio u takvom komšiluku da sam za Bajram uvijek slao komšijama kurban. Tako da sam tog dana i dobijao kurban. Bez obzira što sam bio u jednoj takvoj kući, Bog mi je redovno slao signale.

Moja djeca kada su bila mala, ona su u vrijeme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vrijeme Božića i Uskrsa su bili hrišćani jer su i tada poklone dobijali. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu – budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja djeca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovdje. A za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvijek biti naši. Liječeni naši. Teško je u životu se od toga izliječiti– ispričao je Bregović za vrijeme jednog od Koncerata i glamuroznih svirki u Istanbulu, koje redovno prate reporteri regionalnog portala iBalkan.net.

Na pitanje u kom duhu je vaspitao kćerke, Bregović je odgovorio:

– Vi treba da omogućite djeci da imaju slobodu izbora, kada biraju da budu svjesni šta biraju. Ostavljam im slobodu da li će biti religiozne ili ne.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net