Recent Posts

Hapšenja u Francuskoj, planirali ubistva političara i napade na muslimanska svetilišta

Hapšenja u Francuskoj, planirali ubistva političara i napade na muslimanska svetilišta

PARIZ– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Magazin- Crna Hronika ” 17. 10. 2017. 20: 57-Hapšenja u Francuskoj, planirali ubistva političara i napade na muslimanska svetilišta… Deset osoba uhapšeno je danas na jugoistoku Francuske i u pariskom regionu zbog sumnje da su planirali ubistva političara, javlja AFP pozivajući se na neimenovani izvor blizak istrazi…

HAPŠENJA u Francuskoj, planirali da „ubijaju političare“…

Antiteroristička policija uhapsila je osumnjičene starosti od 17 do 25 godina, u okviru istrage o krajnje desničarskim aktivistima, naveo je isti izvor.
“Figaro” navodi da su oni uhapšeni u okviru istrage u kojoj je bivši desničarski ekstremista uhapšen krajem juna. U toj akciji je bivši član grupe Francuska akcija, mladić star 21 godinu, početkom jula uhapšen nakon što je pretio na društvenim mrežama da će napasti migrante.
TV stanica M6 javila je da je njih desetoro uhapšeno pod sumnjom da su planirali napade na francuske političare i muslimanska svetilišta.

Time je potvrđena informacija koju je prethodno objavio francuski list “Mond”.Rojters prenosi, pozivajući se na neimenovanog sudskog zvaničnika, da je francuska antiteroristička policija uhapsila 10 desničarskih ekstremista.

Zvaničnik nije želio da precizira zašto su oni uhapšeni, ali je francuska TV stanica M6 javila da je njih desetoro uhapšeno pod sumnjom da su planirali napade na francuske političe i muslimanska svetilišta.

Ista TV stanica je navela da su oni uhapšeni u sjevernom pariskom predgrađu Sen- San- Deni i u Marseju. Ddakle preko deset osoba uhapšeno je danas na jugoistoku Francuske i u pariskom regionu zbog sumnje da su planirali ubistva političara, javlja AFP pozivajući se na neimenovani izvor blizak istrazi.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net