Recent Posts

LEKCIJA AKADEMIKU

LEKCIJA AKADEMIKU

Novopazarski drugoligaški košarkaški brucoši su održali pravu lekciju iz košarke Akademiku koji je pao na jesenjem ispitnom roku i šansu da popravi utisak dobija tek na proleće. Tako će u ovom vremenu preispitivanja raznih doktorskih i akademskih titula i musafir iz Srbobrana morati dobro da preispita svoje znanje.

Košarkaši Novog Pazara su dominirali i u svim elementima košarkaške igre bili bolji od svojih protivnika. Trener domaćeg tima Marko Dimitrijević tražio je od svojih igrača da igraju agresivnu i čvrstu odbranu. Bio je to praktično presing tokom trajanja utakmice našta gosti nisu umjeli da nadju odgovor niti adekvatno rješenje. Takav način igre domaćih košarkaša već se isplatio u prvoj četvrtini kada je zaostatak gostiju bio 14 poena.

U drugoj četvrtini, više zahvaljujući greškama domaćih košarkaša, gosti su priprijetili ali su ipak košarkaši Novog Pazara i taj dio igre rješili u svoju korist 24:23. Kao ono „na parove razbrojs“ opet je u nastavku usljijedila četvrtina u kojoj su Novopazarci dominirali i kao po nekom planu ubacili 24 koša naspram 16 Akademika. U poslednjoj četvrtini 19:17 za domaći tim do konačnih 91:66.

Prave ovacije oko 200 gledalaca izazvao je ulazak u igru i debi pred domaćom publikom mladog i talentovanog Rejhana Hajrovića, koji iako nije uspio da postigne koš, jednom svojom asistencijom, hrabrim ulascima pod koš gostiju i načinom igre nagovjestio je svoje velike domete u budućnosti.

U pojedinim trenucima, pogotovu četvrte četvrtine, košarkaši domaćeg tima su igrali egzibiciono uz jedno NBA zakucavanje Brunčevića na asistenciju Mukanovića što je publika u dvorani Pendik ispratila dugim aplauzom. U domaćem timu doktor Filipović ubacio je najviše 25 koševa, slijede profesori Bjelak sa 14,Brunčević 13 i Radojičić sa 10 postignutih koševa. Nešto više šanse da polože na proljeće imaju Živanović sa 19, kapiten gostiju Marić sa 11 i Tomašević sa 10 postignutih koševa.

Nije moglo bolje-dvije pobjede u dva prvenstvena kola u debitantskoj sezoni u jakoj Drugoj ligi Srbije. Košarkaši nas polako navikavaju na dvocifrene razlike i to preko 20 poena. U Lazarevcu je bilo 23 a u Novom Pazaru 25 koševa razlike …nadamo se da će niz biti nastavljen i u narednom kolu kada se u derbiju lige sastaju Novi Pazar, trenutno prvi na tabeli sa koš razlikom 48 i vjerovatno drugoplasirana Mladost iz Smederevska Palanka sa nešto slabijom koš razlikom ali istim brojem bodova.

Mladost ima odličan tim ali po onome što su pokazali košarkaši Novog Pazara u prva dva kola lako bi i Mladost mogla da uvene.

Dakle sve čestitke domaćim košarkašima. Već nakon samo dva kola na pomen debitanta u ligi Novog Pazara protivnicima trnu zubi bez obzira da li se radi o iskusnim drugoligašima kao što su recimo ekipe Plane i Kolubare ili čak eks Superligašima kao što su ekipe užičke Slobode i niškog Konstantina.

U plavom taboru nema opuštanja, igrači su nakon dvije pobjede stekli samopouzdanje koje je neophodno za dalje pobjede i uspjehe.

Naprijed plavi!

Za portal ibalkan.net iz  Novog Pazara– Fehim Feša Karišik

Foto- Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net