Recent Posts

NOVOPAZARCI UBJEDLJIVI I NADMOĆNI

NOVOPAZARCI UBJEDLJIVI I NADMOĆNI

Obistinilo se ono što nam je u meču protiv Ekonomca u dvorani Pendik rekao sportski direktor KMF Novi Pazar, Ismail Dupljak da će Novi Pazar za ostale ekipe biti isto što i Ekonomac za nas i sve ostale.

Putovali su novopazarski majstori malog fudbala na gostovanje u Valjevu goropadnom RB-u koji je u prva dva kola slavio 3:1 protiv Jastrebca na svom parketu i 5:3 pobjedio Deusa u Sremskoj Mitrovici i već se pomalo samoprozivao favoritom. Medjutim 40 minuta koja su uslijedila na parketu sportske dvorane u Valjevu, domaćin bi najradije zaboravio, metnuo pod tepih ili prosto poželeo da se nikada nisu desili.

Tek nakon valjevačkog derbija od RB-a je ostao samo nejasan trag. Ples po parketu fudbalera gostujućeg tima postao je noćna mora za domaći tim i publiku. A počelo je dobro za domaće koji su rano poveli i već se nadmeno nadali da je pitanje samo sa koliko će golova u mreži ispratiti goste za Novi Pazar. A kad je onda počelo da pljušti sa ove druge strane, mila majko. Precizna, brza i osmišljena igra, odlične akcije i na kraju šest golova plod su igre novopazarskih lakih haubica u mreži RB-a čiji su fudbaleri u očaju pokušavali sve nebi li kako zaustavili razigrane Novopazarce, igrali grubo do prljavo čak i namjerno oštro a četiri žuta kartona koja su zaradili blag je disciplinski pokazatelj prema onome šta su radili i koliko su grubo igrali. Posebno na meti je bio Vukadinović koji je napravio istinski šou, poigravao se sa protivnicima i bio nerješiva enigma za fudbalere RB-a.

Izjednačujući pogodak Redžovića uneo je snagu u redove Novog Pazara i onda je počela oluja za nadmene domaćine i oko 600 gledalaca na tribinama dvorane. Kada je Mutavdžić evrogolom doveo Novi Pazar u vodstvo od 2:1 ekipa RB-a je igrala sve gore i sve oštrije. Sadovićev pogodak pred kraj poluvremena označio je kraj svih nada domaćeg tima.

U drugom poluvremenu žestoka borba. Novopazarci briljantni. Ne zna se odakle puca po golu RB-a. Osam šuteva u okvir gola, 15 negde pored stativa i prečke, ali su i još tri lopte Mutavdžića, Vukadinovića i Cvetanovića završile u mreži domaćina. Konačnih 6:1 za Novi Pazar, ubjedljiva i zaslužena pobjeda. No, na parketu dvorane u Valjevu ni izbliza nisu stvari išle tako lako kako bi se moglo naslutiti iz rezultata.To nam govori da su novopazarski majstori futsala sazreli i da su spremni za najveće domete ove sezone i u fizičkom smislu ali prije svega po načinu i kvalitetu igre.

U narednom kolu, u petak , 20. oktobra, na svom parketu u dvorani Pendik KMF Novi Pazar, u derbiju kola, dočekuje trenutno, dok Ekonomac nakon evropske utakmice ne odigra meč protiv Smedereva, prvoplasiranu ekipu na tabeli Novu Pazovu…

NOVOPAZARCI UBJEDLJIVI I NADMOĆNI

Za portal ibalkan.net iz  Novog Pazara– Fehim Feša Karišik

Foto- Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

 

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net