Recent Posts

ISTANBUL: Bakir Izetbegović, u posjeti Tajipu Eroganu

ISTANBUL: Bakir Izetbegović, u posjeti Tajipu Eroganu

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Magazin ” 16. 10. 2017. 08: 12- ISTANBUL: Bakir Izetbegović, u posjeti Tajipu Eroganu… Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan objavio je danas da ga je u Istanbulu posjetio član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Uz zajedničku fotografiju objavljenu na Twitteru Erdogan je napisao: “Zahvaljujem se svom bratu i želim pozdraviti sve građane Bosne i Hercegovine”.

Erdogan je predhodne nedelje bio u službenoj posjeti Srbiji gdje je svečano dočekan.

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan u Beogradu i u Novom Pazaru pozvao je Tursku i Srbiju da čuvaju međusobno prijateljstvo, a Srbe i Bošnjake da žive u slozi i zajedništvu.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, boravi u Istanbulu u okviru tradicionalne manifestacije “Dani Kulture Bosne i Sandzaka” koja se organizuje svake godine u İstanbulu.

Ove godine “Dani Kulture Bosne i Sandzaka” se u znak sjećanja na Aliju Izetbegovića, a održan je i akademski panel pod nazivom ” Alija Izetbegović, moj otac” u izlaganju njegovog sina Bakira Izetbegovića.

Pored visokih zvanica iz Turske, skupu su prisustvovali: ministri iz Crne Gore, predsjednici opstina Bayrampaşa i Rožaja, predstavnici Bošnjačke stranke CG, Merhameta CG, Bosnjačkog Vjeća CG, ugledni Bošnjaci Turske, kao i mnogobrojni studenti iz Bosne i Sandzaka koji studiraju u Turskoj.

U okviru iste manifestacije koja će trajati do 2. Novebra ove godine, Turska fondacija BSA inicirala je dodatne mostove kulture te obezbijedila prijevod monografije “Bosna i Hercegovina- Očima ljubavi” na turski jezik. U okviru predstavljanja monogografije koje je upriličena u Istanbulu, zakazana je i izložba 50 ekskluzivnih fotografija metarskog formata.

Knjiga “Bosna i Hercegovina – Očima ljubavi” slovi kao jedinstvena predstavnica BiH, sačinjena od 448 kvalitetnih stranica upečatljivih fotografija i značajnih autorskih tekstova, koju je prvo Sarajevo i sarajevska publika imala priliku upoznati u decembru prošle godine.

Osim Sarajeva, Sanskog Mosta, Mostara, Praga i ostalih gradova gdje je monografija već predstavljena, još duža je lista adresa gdje bi ova knjiga trebala biti predstavljena unutar BiH i regiona.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net