Recent Posts

NOVI PAZAR JEDVA PREKO RIBNICE

NOVI PAZAR JEDVA PREKO RIBNICE

Da će biti teška i neizvjesna utakmica prvog kola Super lige Srbije u dvorani Pendik izmedju Novog Pazara i Ribnice dalo se predpostaviti iz milion razloga, ali da će biti ovoliko teško i neizvjesno ni najveći pesimisti u domaćem timu nisu mogli da očekuju.

Prije samo tri dana odbojkaši Novog Pazara su osvojili u fenomenalnom finalu Super kup Srbije savldavši aktuelnog šampiona Vovjvodinu. I zaista je teško sa tih zvjezdanih visina i kosmičkog leta ponovo se vratitina uski kolosek domaćeg prvenstva. Teško je zaista naći dodatne motive koji bi vas ponijeli. Još saznanje da naspram sebe imate tim potpuno podmladjen i k tome neiskusan, a još na domaćem terenu ukazivalo je na još jednu laku pobjedu Novopazaraca.

Ali baš u tom grmu je čučao zec. Opuštencija u prvom segmentu igre tim Hamze Zatrića koštala je gubitka prvog seta. Mladi sastav kraljevačke Ribnice fokusiran, nevjerovatno motivisan da ove godine najuspješniji odbojkaški klub u državi Novi Pazar savlada. Gostima sve polazi za rukom i bore se lavovski. Trebalo je vidjeti tu radost poslije svakog osvojenog poena slično kao kad Elče pogodi mrežu Barselone i na semaforu je pisalo 25:18 za Ribnicu.

Kada su u drugom setu domaći dali gas sve se nekako promjenilo. Gosti i dalje u adrenalinskom šoku pred velikim izazovom, sada već opterećeni vodstvom protiv velikog rivala počinju da greše. Čini se da za Novi Pazar stvari dolaze na svoje.

Izjednačenje, rezultat drugog seta 25:19 za domaći tim. I taman smo pomislili to je to, sad će očas posla. Kad opet silne servis grečke, igra na mreži skoro bez bloka i 1:2 u setovima za goste.

I sad moram reći da su upravo ovo situacije koje nam pokazuje koliko imaju karakter odbojkaši Novog Pazara, koliko su psihički jaki, prebacili su u četvrtu brzinu i sa istovjetnih 25:20 izjednačuju na 2:2 u setovima.

Ušlo se u rulet zvani taj brek koji je poslije dosta uzbudjenja pripao odbojkašima Novog Pazara 15:11 za konačnih 3:2 u setovima.

Tako smo na startu prvenstva popili prvu gorku pilulicu jer nam je Ribnica otrgla jedan bod.

Ova utakmica u Novom Pazaru ali i one na drugim terenima definitivno potvrdjuju nagovještaje odbojkaških stručnjaka da će ovo biti neizvjesno i izuzetno kvalitetno prvenstvo jer su se sve ekipe pojačale i biće daleko neizvjesnije nego prošle sezone.

Novi Pazar ima sjajan tim koji je već osvajanjem Super kupa pokazao sa kakvim potencijalima i kvalitetom raspolaže. Meč protiv Ribnice je pak pokazao da se na lovorikama ne smije spavati, da pobjede neće dolaziti same po sebi već da se muški moraju zavrnuti rukavi raditi i igrati bez podcjenjivanja bilo koje ekipe.

Ponekad je dobra jedna ovakva vakcina na samom startu šampionata kako bi u nastavak prvenstva ušli sa zdravim resursima i sa sto posto posvećenosti igri i protivniku.

Za portal ibalkan.net iz  Novog Pazara– Fehim Feša Karišik

Fotografije- Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net