Recent Posts

NAJAVA HAOSA: Temperatura u porastu, Ophelia ide prema Evropi

NAJAVA HAOSA: Temperatura raste, Ophelia ide prema Evropi

LONDON– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Globus- Magazin” 13. 10. 2017. 07: 32- NAJAVA HAOSA: Temperatura u porastu, Ophelia ide prema Evropi… Ophelia bi trebala ostati uragan prve kategorije u nedjelju, kada će proći zapadno od Portugala, i u ponedjeljak krenuti prema Velikoj Britaniji… Uragan Ophelia formarao se iznad Atlantik i kreće se prema Evropi…

Najava da je ovo deseta uzastopna oluja iznad Atlantika ove godine koja je dosegla snagu uragana što je izjednačilo rekord iz 1878, 1886. i 1893. godine.

Očekuje se kako bi Ophelia trebala početkom iduće sedmice udariti na obale Velike Britanije.

Najgori udari oluje očekuju se u sjevernom i zapadnom dijelu Velike Britanije, a brzina vjetrova bi mogla doseći 130 kilometara na sat, piše Weather.com.

”Ophelia bi trebala ostati uragan prve kategorije u nedjelju, kada će proći zapadno od Portugala, i u ponedjeljak krenuti prema Velikoj Britaniji. Dodatno će podići temperature u Evropi, koje će biti od 5 do 7 stepeni više od normalnih”, javlja Weather Channel.

Meteorolozi upozoravaju da bi uragan početkom iduće sedmice mogao dosegnuti zapad Velike Britanije, a očekuje se da će se do utorka približiti irskoj obali.

Najgori udari oluje očekuju se u sjevernom i zapadnom dijelu Velike Britanije, a brzina vjetrova bi mogla doseći 130 kilometara na sat.

– Ophelia bi trebala ostati uragan prve kategorije u nedjelju, kada će proći zapadno od Portugala, i u ponedjeljak krenuti prema Velikoj Britaniji. Dodatno će podići temperature u Evropi, koje će biti od 5 do 7 stepeni više od normalnih – javlja Weather Channel.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net