Recent Posts

ISTORIJSKI TRIJUMF ODBOJKAŠA NOVOG PAZARA

ISTORIJSKI TRIJUMF ODBOJKAŠA NOVOG PAZARA

Odbojkaši Novog Pazara osvajači su Super Kupa SrbijeI Poput dva fajtera u ringu, tako su se, jedna naspram druge našle ekipe osvajača Kupa Srbije Novi Pazar i aktuelni šampion države Vojvodina Novi Sad seme u namjeri da ujedine titule u istorijskom finalu Super kupa Srbije u Novom Pazaru. Prelijepo veče u dvorani Pendik, odlična utakmica, pravo finale, sjajna i neumorna novopazarska publika , na kraju se radovala bolja ekipa i umjesto još jednog pehara u vitrinama najtrofejnijeg odbojkaškog kluba u Srbiji Vojvodine NS seme, istorijski uspjeh Novog Pazara.

U danu koji je bio izuzetno tužan zbog tragične pogibije predsjednika opštine Tutin Šemsudina Kučevića, nakon el fatihe i minuta ćutanja, odbojkaši Novog Pazara su krenuli u svoj pobjednički pohod.

U sjajnoj atmosferi kakvu samo mogu da naprave navijači domaćeg kluba, u novopazarskom hramu odbojke- dvorani Pendik, ubjedljivo, rezultatom 3:1 u setovima Novi Pazar je osvojio šampionski pehar te nakon osvajanja odbojkaškog Kupa Srbije u martu ove godine, osvajanjem Super kupa ispisao još jednu i to najsvjetliju stranicu odbojke i sporta u Novom Pazaru i Sandžaku uopšte.

Imali su odbojkaši domaćeg tima u prvom setu i do četiri poena prednosti, igrali furiozno do pred kraj prvog dijela igre, i onda u završnici odbojkaši Vojvodine sa više koncentracije i nakon nekoliko promjena servisa 28:26 za goste. No, izabranici Hamze Zatrića, koliko do juče kapitena a sada stratega Novog Pazara nisu posustajali.

 

U drugom setu kreću takodje silovito i već kod prvog tehničkog tajm auta imaju prednost od četiri poena.Na kraju seta je toliko i ostalo za veliku radost domaćih navijača 25:21 za Novi Pazar i izjednačenje u meču.

Finale Super kupa je prelomio treći set u kojem je vidjeno mnogo uzbudjenja i preokreta na kraju su domaći odbojkaši odigrali maksimalno i taj set rješili u svoju korist 25:23.I tog trenutka ladja Panonskih mornara počela je da tone. Pucalo je po njima sa svih strana. Lopta je ljetela kao topovsko djule neuhvatljiva za gostujuće primače, lijepila se za teren, gromovi iz ruku Hamzagića, Vukašinovića, Radosavljevića, bedem na mreži u bloku Dace, Polomca i Vilimanovića, Zuković koji je leteo u prijemu…kakvo li nas je ovo nevrijeme snašlo pitali su se gosti.

U četvrtom, odlučujućem setu, oluja nad Novosadjanima bivala je sve jača do konačnih, pobjedničkog pehara vrijednih 25:21. POBJEDA!

Kakav uspjeh, za istoriju, za nezaborav.VI STE PONOS NAŠE ČARŠIJE– orilo se sa tribina Pendika plavim momcima koji su nam donijeli toliko radosti i u samo jednoj godini dva velika trofeja- odbojkaški Kup Srbije i Super kup Srbije koji su do sada osvajali samo Crvena Zvezda ( 5 puta) i Vojvodina NS seme jednom.

I nakon što su podijeljene medalje i trofeji, Ivan Knežević, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije uručio je kapitenu OK Novi Pazar Marku Božoviću veliki pobjednički pehar.Kakva radost u dvorani Pendik, kakva samo radost…

Ovo je odgovor svima onima koji su iz nekih svojih razloga sumnjali u Hamzu Zatrića, strepeći da neće moći da se nosi sa bremenom uspjeha odbojkaša u predhodnom periodu pogotovu u periodu kada je odbojkaški klub ostao bez nekoliko glavnih igrača, da je sposoban, da zna, i da je uspio, par dana prije početka prvenstva da ukomponuje tim koji je u prvoj svojoj zvaničnoj utakmici ispisao istoriju osvajanjem Super kupa.

Svaka vam čast momci na igri, zalaganju, na hrabrosti, na znanju i na kraju na pobjedi i osvajanju najvećeg priznanja u istoriji odbojkaškog kluba i sporta u Novom Pazaru.

Za portal ibalkan.net iz  Novog Pazara– Fehim Feša Karišik

Fotografije- Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net