Recent Posts

Sutomore:Festival igre i sporta

Sutomore:Festival igre i sporta

Letnji festival Sporta za sve ove godine je održan u Sutomoru, Crna gora u periodu 20-24.septembar 2017. godine. 420 takmičara iz šest zemalja – Srbije, Crne Gore, Makedonije, Poljske, Slovenije i Rumunije, odazvalo se ovogodišnjim izazovima koje nude tradicionalne letnje sportske igre u organizaciji Asocijacije Sport za sve Srbije.

Festival je svečano otvorio amabasador Republike Srbije u Crnoj Gori g. Zoran Bingulac.

Takmičenje je održano u 15 sportskih disciplina (mali fudbal, basket, nogotrenis, badminton, odbojka, odbojka na pesku, streljaštvo, streličarstvo, stoni tenis, pikado itd.), kao i u narodnom višeboju i vodenom triatlonu, a najbolji su nagrađeni peharima i medaljama, a svi koji su učestvovali u više od 40 procenata aktivnosti dobili su titulu Majstora rekreacije.

Održano je i takmicenje u Gateball-u i SUP challange (stojeće veslanje) koje je naišlo na sjajan odziv i zainteresovanost učesnika festivala.

Tokom festivala učesnici su imali prilike da provere svoj fizički status i posavetuju se sa doktorom specijalistom sportske medicine kako bi dobili kompletnu sliku i savet za poboljšanje svoje forme i zdravlja. U okviru Let fest-a, kao i svake godine, je održana i Stručna tribina na temu

“Dan Izazova kao model podsticanja na fizicku aktivnost i organizovanost Sporta za sve” je aktivno pratilo više od 50 učesnika.

“Uz podršku Ministarstva omladine i sporta u Vladi Republike Srbije i Sportskog saveza Srbije, Asocijacija sport za sve Srbije je sa braćom iz Crne Gore doprinela da tradicionalni Letnji sportski festival ove godine u Sutomoru bude još uspešiji.

Masovnost u sportu je neophodna za zdravlje nacije, a ovaj fest je najbolji promoter nadmetanja i fer-pleja u sportu, druženja, kao i širenja i stvaranja nove poslovne saradnje. Ovaj festival je prava uvertira onoga što nas ceka na Kopaoniku u periodu 21-25.mart 2018.godine tokom 14. Evropskih kompanijskog zimskih sportskih igara 2018. godine“ – istakao je Velizar Đerić.

Za portal ibalkan.net iz Novog Pazara- Tekst  i Fotografije Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net