Recent Posts

Mile Dodik sa Pala o posjeti Erdogana Beogradu i Sandžaku

Mile Dodik sa Pala o posjeti Erdogana Beogradu i Sandžaku

Mile Dodik sa Pala o posjeti Erdogana Beogradu i Sndžaku… Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je na Palama, povodom posjete turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu i Novom Pazaru, da “Srbija odlučuje o tome kako će nekoga dočekati i kakvu će mu pažnju ukazati”.

“Nemam ništa protiv bilo koje odluke Srbije i njenog predsjednika da odredi način, karakter i obim dočeka predstavnika i predsjednika drugih država”, rekao je Dodik novinarima na Palama.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan je prednodne večeri završio dvodnevnu posjetu Srbiji prilikom čega je boravio u Beogradu i u Sandžaku…

Predhodno, Mile Dodik je imao svoj stav frizirani o dešavanjima na Balkanu i svojim viđenjima politike turskog suverena i lidera Redžepa Tajipa Erdogana…

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da Bošnjaci žive slobodno na ovim prostorima, a da prijetnju turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana treba shvatiti više kao mišljenje Turske i ohrabrivanje bošnjačkih političkih stranaka da budu još agilnije i agresivnije prema drugima u BiH.

“Naravno da Bošnjaci mogu da gledaju Tursku kako hoće. Što se nas tiče, mislimo da je Turska značajan remetilački faktor u BiH upravo zato što se selektivno ponaša i što koristi svoj ogroman ekonomski i politički potencijal da bi bila isključivo na jednoj strani, a Erdoganova izjava to najbolje pokazuje”, rekao je Dodik danas novinarima u Novom Gradu.

Erdogan je rekao da bi svako ko bi na bilo koji način “dirnuo” Bošnjake imao protiv sebe 100 miliona Turaka i poručio da se zbog toga ne treba čuditi “kad turski ratni brod uplovi u Neum, jer to je znak i podrška suverenitetu BiH”.

Kada je samo prije dvije nedelje Mile Dodik bio u Istanbulu na Finalu EP u košarci gdje je posmatrao susret u Sinan Erdem Areni  Srbija – Slovenija 85:93 (22:20, 25:36, 20:15, 18:22), odbio je da i ako se znalo da u Beograd i Sandžak dolazi turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana u VIP salonu da da bilo koji svoji komentar ya regionalni portal iBalka. net ne samo o posjeti Erdogana nego o odnosu Turske prema Balkanu…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net