Recent Posts

NOVI PAZAR: Erdogan, ovo je moj zavičaj

NOVI PAZAR: Vučić, znam da neću biti pozdravljen kao Erdogan

NOVI PAZAR– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 11. 10. 2017. 14: 32- Novi Pazar je moj zavičaj. Vaša sreća je naša sreća, vaša bol je naša bol- poručio je Erdogan u Novom Pazaru. Vučić, znam da neću biti pozdravljen kao Erdogan… Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Novom Pazaru zna da neće biti pozdravljen kao predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan u centru Sandžaka, ali istakao da radi i da će raditi najbolje što može i u interesu svih gradjana Srbije bez obzira na vjeru i naciju…

Predsjednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan stigli su nešto posle 13.00 u Novi Pazar, i odmah se sastali sa gradonačelnicima i predsjednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj…

“Znam da neću biti pozdravljen ni upola kao Redžep Tajip Erdogan ali imam dovoljno hrabrosti da vam kažem da sam radio i radim najbolje što mogu i u interesu svih gradjani bilo koje vjere i nacije”, rekao je Vučić u Novom Pazaru pred okupljenim više desetina hiljada građana koji su dočekali njega i turskog predsednika Erdogana.
 
Vučić je rekao da će se narednih mjeseci krenuti u izradu projekta za put Požega- Boljare koji će sa Beogradom Sarajevom i Podgoricom povezati taj deo Srbije.
 
“Naš posao je da radimo koliko možemo i razvijamo delove Srbije koji nisu razvijeni kao Beograd. Naš posao je da da pravimo puteve, bolnice, vrtiće i škole i ništa nije važnije od toga”, istakao je Vučić.
 
Novi Pazar je ukrašen bilbordima s Erdoganovim likom, zastavama Srbije, Turske i bošnjačkim zastavama, a glavnom ulicom tog grada danas će prošetati dva predsjednika.

Ovo je, inače, druga posjeta Erdogana Novom Pazaru. On je Novi Pazar posetio 2010. godine dok je bio premijer Turske.

Uži centar grada je kompletno okićen, naspram opštine postavljen je veliki transparent na kome između Vučićevog i Erdoganovog imena stoji srce. Na zgradi gradske uprave takođe su postavljeni transparenti na srpskom, bosanskom i turskom jeziku.

Gradski bedem je takođe u znaku dolaska dvojice predsjednika, na kojem je laserom napisano: “Dobrodošli predsjednici Erdogan i Vučić”.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net