Recent Posts

Meša Baždarević, želi ostati, hoće li neko iz N/FSBiH podnijeti ostavku

Meša Baždarević, želi ostati, hoće li neko iz N/FSBiH podnijeti ostavku

TALIN, SARAJEVO::– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Sport, Fudbal” 11. 10. 2017. 08: 42- Meša Baždarević, želi ostati, hoće li neko iz N/FSBiH podnijeti ostavku… Nakon što nije izborila nastup na EP u Francuskoj, reprezentacija BiH neće igrati niti na Mundijalu u Rusiji… Baždarević: Ovo nije bila moja zadnja utakmica, spreman sam da nastavim s projektom

SUMA SUMARUM: Dvije prilike da odvede BiH na veliko takmičenje propustio je selektor Mehmed Meša Baždarević.

Njemu je istekao ugovor sa Nogometnim savezom BiH, no kako je poručio nakon večerašnjeg ogleda sa Estonijom, “spreman je ostati selektor”.

Novinare u Tallinnu zanimalo je i da li će neko iz N/FSBiH podnijeti ostavku radi dva uzastopna neuspjeha u kvalifikacijama za velika takmičenja.

Šta će biti dalje, u ovom momentu ne mogu reći, rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon večerašnje pobjede nad Estonijom (2:1) u Tallinnu poslije koje mu je istekao ugovor sa Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH (N/FSBiH).

– Ovo nije bila moja zadnja utakmica, već posljednja kvalifikacija. Da li ću biti selektor zavisi od mene i od ljudi iz saveza –  rekao je Baždarević, a na pitanje želi li ostati selektor, odgovorio je:

– Zašto da ne?! Radio sam što volim i potrošio sebe. Spreman sam da nastavim s ovim projektom, a ako se ne nastavi život ide dalje. Ne može 45 minuta utakmice na Kipru poništiti sve dobro što smo radili.

Kaže, rezultat je primaran i razočaran je što se BiH nije plasirala barem u baraž. O Baždarevićevoj sudbini odlučivat će 15 članova Izvršnog odbora N/FSBiH na sjednici za nekoliko dana u Sarajevu, odnosno tada će biti donesena odluka nastavljaju li saradnju. Kako sada stvari stoje, Savez će krenuti u potragu za novim selektorom.

– Bitno je da nastojimo da budemo bolji. Imam energije da nastavim da radim – kazao je Baždarević, naglasivši:

– Od prije tri godine, kada sam preuzeo reprezentaciju, devet igrača je otpalo zbog povreda poput Mujdže, Spahić više ne igra. Hajrović i Đurić su dugo bili povrijeđeni. Imali smo problema s povredama, ali smo u ekipu doveli neke nove igrače. Ima puno dobrih stvari koje se mogu analizirati i o kojima ćemo pričati.

O utakmici sa Estoncima istakao je da je bila čvrsta i da je zadovoljan trijumfom, prvenstveno radi mladih igrača koji su dobili priliku i kako je rekao “opravdali povjerenje”.

Baždarević kaže, “nisam vidio šta su tačno napravili navijači BiH”.

– Vidio sam samo da su baklje ubacili u teren. Navijači Estonije bili su korektni-  na kraju je potvrdio sam Meša Baždarević.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net