Recent Posts

HOROR i Drama na splitskoj plaži: Muškarac se raznio bombom

HOROR i Drama na splitskoj plaži: Muškarac se raznio bombom

SPLIT– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 11. 10. 2017. 07: 22- HOROR i Drama na splitskoj plaži: Muškarac se raznio bombom… Sradao je čovjek čiji identitet nije saopšten raznio se bombom na splitskoj plaži “Obojena svetlost” nakon nekoliko sati drame i pregovora sa policijom …”Sklonite ljude da neko ne nastrada”:

Od popodnevnih sati odvija se drama na splitskoj plaži Obojena svjetlost koja je, prema nezvaničnim informacijama, tragično završila.

Na splitskoj plaži Kaštelet nešto prije 20 sati odjeknule su dvije eksplozije nakon što je, po svemu sudeći, muškarac koji je od 18 sati prijetio da će počiniti samoubistvo, aktivirao ručnu bombu.

Sve je počelo oko 17.30 sati kada je muškarac u kafiću rekao da ima bombe. Malo pomalo, sve ljude su evakuirali, tako da nije bilo taoca. Muškarac se, nakon dolaska policije, cijelo vrijeme polako vozio u autu naprijed nazad. Prethodno je nazvao policiju, predstavio se i kazao im: “Halo, imamo bombu. Izvadio sam osigurač. Sklonite ljude da netko ne nastrada.”

U razgovoru s policajcima navodno je kazao kako ne želi nikome nauditi i ne želi nikakvo zlo drugim ljudima.

Malo prije eksplozije, upalio je nakratko četiri žmigavca, to je trajalo nekoliko sekundi. Vjerovatno je to bilo upozorenje da se niko ne približava jer je ubrzo nakon toga uslijedila detonacija.

Čule su se dvije eksplozije. Neslužbeno se doznaje da je muškarac ipak aktivirao bombu i raznio se. Za sada nema informacija ima li još povrijeđenih ljudi.

Hrvatski mediji navode da je muškarac koji se raznio 1963. godište, te da je navodno bio pomorac.

Službene potvrde još nema, a ne zna se ni motiv koji ga je nagnao na taj očajnički čin. Muškarac se oko 18 sati sam javio policiji, navodno iz automobila parkiranog u blizini plaže, rekavši: “Imam bombu. Izvadio sam osigurač. Sklonite ljude da netko ne nastrada.”

On je u popodnevnim časovima pozvao 192 i rekao: “Halo, imam bombu. Izvadio sam osigurač. Sklonite ljude da neko ne nastrada.”

Sajt Indeks.hr javlja da je nihov reporter Drago Miljuš, koji je bio na terenu i izveštavao uživo, fizički i verbalno napadnut od strane policajca.

Miljuš je pokušao da smiri policajca, govoreći mu da nije baš toliko veliki na šta mu je ovaj odgovorio: “Je li moram kisnuti zbog tebe? Ajde na put da vas privedu!”

Kako mediji saznaju, on nije iznio nikakve posebne zahtjeve i do sada nije bio u evidenciji policije, videnciji, prenose printani medji u regionu…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net