Recent Posts

Erdogana, čuva 50 telohranitelja, poslužen je sa telećim, jagnjećim pečenjem i ćevapima

Erdogana, čuva 50 telohranitelja, poslužen je sa telećim, jagnjećim pečenjem i ćevapima

BEOGRAD, NOVI PAZAR– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Magazin” 11. 10. 2017. 00: 32- : Erdogana, čuva 50 telohranitelja, poslužen je sa telećim, jagnjećim pečenjem i ćevapima… pošto je oreko Kijeva stigao u Beograd, čuvaće ga 50 telohranitelja i 3.000 policajaca…

Erdogana će čuvati najmanje 50 ličnih telohranitelja. U velikoj delegaciji, koja stiže u nekoliko aviona, osim 185 privrednika biće i osam turskih ministara. Osim Erdoganovog obezbjeđenja, o sigurnosti svakog njegovog koraka u Srbiji dodatno će brinuti i oko 3.000 policajaca iz Srbije. S obzirom na to da su politički protivnici prošle godine pokušali da ga likvidiraju, uopšte ne čudi što harizmatičnog lidera Turske, zavrijeđuje toliko veliku pažnju poklanja bezbjednosti.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan sinoć je stigao u Beograd. On će biti gost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a zvanični dio počeo je danas. Erdogan će tokom posjete Srbiji uživati u tradicionalnim specijalitetima, koji su pažljivo pripremani za njega, ekskluzivno saznaje regionalni portal iBalkan.net

– Turski predsjednik će tokom boravka u Beogradu jesti tatar od brancina, konsome od povrća koje je punjeno junećim mesom. Na meniju će se naći i jagnjeće i teleće pečenje, a kao desert će biti poslužena voćna salata- navodi naš dobro obavješteni izvor i dodaje da je meni za jednog od najmoćnijih svjetskih lidera dugo i pažljivo pripreman.

– Uložen je veliki napor kako bi Redžep Tajip Erdogan bio zadovoljan i uživao u našim specijalitetima. Želimo da bude dočekan kako dolikuje čovjeku takvog renomea i da odavde ponese najbolje utiske- navodi naš izvor i dodaje da je i za posjetu Sandžaku meni bio pažljivo pripreman.

– U Novom Pazaru će mu, naravno, biti posluženi najbolji pazarski ćevapi, po kojima je taj grad nadaleko poznat ne samo u Sandžaku.

Turski predsjednik će uživati i u drugim jelima sa roštilja uz svježe salate od povrća. Kada je riječ o desertu, u Novom Pazaru će turskom predsjedniku biti poslužena baklava- navodi naš dobro obavešteni izvor.

Inače, Novi Pazar je još juče bio okićen i spreman za dolazak Redžepa Tajipa Erdogana. Grad je bio okićen crvenim i bjelim trakama, a na bilbordima je lik turskog predsjednika. Ulice su okićene zastavama Turske i Srbije, a gostu je dobrodošlica iskazana na turskom i domaćem jeziku. Okićena je juče bila i prestonica Srbije, a na ulicama su se vijorile zastave Srbije i Turske.

Svečani doček predsjedniku Turske predhodno je danas bio priređen u Palati „Srbija”, gdje ga je dočekao predsjednik Srbije, a zatim je održan i razgovori Vučića i Erdogana u četiri oka. Usledili su i sastanci dvije delegacije i potpisivanje 12. zvaničnih sporazuma između dvije države. Dva predsjednika su se obratili medijima. Vučić i Erdogan učestvovaće nakon toga na zatvaranju poslovnog foruma Turska- Srbija…

Dvojica lidera će posjetiti Novi Pazar, gdje će razgovarati sa gradonačelnicima i predsjednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš, Priboj…

Erdogana, čuva 50 telohranitelja, poslužen je sa telećim, jagnjećim pečenjem i ćevapima…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net