Recent Posts

DOBRO DOŠAO PREDSJEDNIČE- FOTO

DOBRO DOŠAO PREDSJEDNIČE- FOTO

 NOVI PAZAR– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 11. 10. 2017. 15: 32- Predsjednik Erdogan danas u Novom Pazaru nastavlja posjetu Srbiji. Novi Pazar nestrpljivo očekuje dolazak predsednika  Turske Redžepa Tajipa Erdogana i Srbije Aleksandra Vučića koji stižu u posjetu.

Uži centar grada je kompletno okićen, naspram opštine postavljen je veliki transparent na kome između Vučićevog i Erdoganovog imena stoji srce. Na zgradi gradske uprave takođe su postavljeni transparenti na srpskom, bosanskom i turskom jeziku.

Gradski bedem je takođe u znaku dolaska dvojice predsjednika, na kojem je laserom napisano: “Dobrodošli predsjednici Erdogan i Vučić”.

Po gradu su istaknute zastave Srbije i Turske, kao i bošnjačke zastave. Sa tim zastavama je sinoć uveče oko 300 novopazarskih taksista prodefilovalo gradom, trubeći sirenama.Posetu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji prate izuzetno jake mere bezbednosti.

Predsednika Erdogana, koji je u utorak, 10. oktobra stgao u zvaničnu dvodnevnu posjetu Srbiji, čuvaće najmanje 50 ličnih telohranitelja, j. U velikoj delegaciji, je i osam turskih ministara.

Posjetu visokog gosta iz Turske  prate neviđene mjere bezbednosti, koje on uživa u matičnoj državi,, osim Erdoganovog obezbeđenja, o sigurnosti svakog njegovog koraka u Srbiji dodatno brine i oko 3.000 srpskih policajaca. U ovaj posao uključeno je  i SAJ, Žandarmerija, Kobre, kao i Uprava za obezbjeđenje MUP i redovni sastav.

Zbog posjete dva predsjednika većina centralnih ulica u Novom Pazaru danas će biti zatvorene za saobraćaja. Iz Saobraćajne policije zamolili su vozače da vozila ne parkiraju na nepredviđena mjesta za to i da prilikom vožnje izbjegavaju centar grada. Do normalizacije saobraćaja doćiće u popodnevnim satima.

DOBRO DOŠAO PREDSJEDNIČE- FOTO

Foto: Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

 

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net