Recent Posts

BEOGRAD: Erdogan, obišao Bajrakli džamiju i prošetao Kalemegdanom

BEOGRAD: Erdogan, obišao Bajrakli džamiju i prošetao Kalemegdanom

BEOGRAD, NOVI PAZAR– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 11. 10. 2017. 08: 32- Erdogan, obišao Bajrakli džamiju i prošetao Kalemegdanom… Turski predsjednik, Redžep Tajip Erdogan je u okviru posjete Beogradu u pratnji predsjednika Srbije Aleksandra Vučića obišao Kalemegdan, prenosi dopisnik regionalnog portala http://iBalkan.net

Nakon više sastanaka održanih tokom dana, Erdogan i Vučić su posjetili Kalemegdan gdje ih je čekalo nekoliko hiljada ljudi.

Ministar kulture Srbije, Vladan Vukosavljević i predstavnik Turističke organizacije Beograda Relja Seratlić su Erdoganu i Vučiću predočili historijat Kalemegdana.

Erdogan je tokom posjete Kalemegdanu obišao i turbe Damad Ali- paše, a potom je posjetio i Bajrakli džamiju gdje su ga dočekali čelnici Islamske zajednice.

Posjetom Kalemegdanu je završen prvi dan zvanične posjete turskog predsjednika Srbiji. Erdogan sutra u Novom Pazaru nastavlja posjetu Srbiji.

S druge strane, Erdogan i njegova supruga Emine Erdogan prisustvovali su svečanoj večeri u Beogradu, koju je u njihovu čast priredio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Erdogana i njegovu suprugu dočekao je njihov domaćin, Vučić, sa suprugom, Tamarom Đukanović.

U, odvojenom dijelu posjete je i Emine Erdogan, supruga predsjednika Republike Turske, Recepa Tayyipa Erdogana, otvorila je danas obnovljeni Dom za nezbrinutu djecu “Dragutin Filipović Jusa” na Vračaru u Beogradu…

U Domu za nezbrinutu djecu “Dragutin Filipović Jusa” smještena su djeca bez roditeljskog staranja i djeca kojima je potrebna podrška, uzrasta između tri i 15 godina.

Obnovu Doma je finansirala Turska agencija za koordinaciju i saradnju (TIKA).

Emine Erdogan boravi u Beogradu u sastavu delegacije Republike Turske, predvođene predsjednikom Republike Turske, Recepom Tayyipom Erdoganom, koja se nalazi u zvaničnoj posjeti Srbiji.

Večeri su još prisustvovali i načelnik Generalštaba turske vojske, Hulusi Akar i ministar vanjskih poslova Srbije, Ivica Dačić.

Večera je bila zatvorena za medije po procjeni domaćina u toku koje je bila i posjeta  Redžep Tajip Erdogan a u okviru posjete Beogradu u pratnji predsjednika Srbije Aleksandra Vučića obišao Kalemegdan…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net