Recent Posts

BEOGRAD: Erdogana dočekali Vučić i Brnabić, prvo razgovori u četiri oka

BEOGRAD: Erdogana dočekali Vučić  i Brnabić, prvo razgovori u četiri oka

BEOGRAD:– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 10. 10. 2017. 06: 42- Erdogana, dočekali Vučić i Brnabić, prvo razgovori u četiri oka… Poslije svečanog dočeka koji će mu biti priređen u Palati Srbija, dvojica predsjednika će imati razgovore u četiri oka…

Turskog predsjednika su na aerodromu “Nikola Tesla” dočekali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, članovi Vlade Srbije kao i ambasador Republike Turske u Srbiji, Tanju Bilgic…

U Beograd je s predsjednikom Erdoganom doputovala i njegova supruga Emine Erdogan, kao i načelnik Generalštaba oružanih snaga, general Hulusi Akar, zamjenik premijera Fikri Isik, ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, ministar energetike i prirodnih resursa Berat Albayrak, ministar za Evropsku uniju i glavni pregovarač Omer Celik, ministar okoliša i urbanizma Mehmet Ozhaseki, ministar ekonomije Nihat Zeybekci, ministar hrane, poljoprivrede i stočarstva Turske Ahmet Esref Fakibaba, ministar šumarstva i vodoprivrede Veysel Eroglu i ministar prometa, pomorstva i komunikacija Ahmet Arslan.

Erdogan će biti gost predsednika Vučića, a od sutra počinju zvanični razgovori.

Poslije svečanog dočeka koji će mu biti priređen danas u Palati Srbija, dvojica predsjednika će imati tet- a- tet razgovore, a uslediće i sastanci dvije delegacije i potpisivanje više sporazuma između Srbije i Turske.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Srbije, dva predsjednika obratiće se medijima na zajedničkoj konferenciji za novinare, a zatim će učestvovati na zatvaranju Poslovnog foruma Srbija- Turska, gdje će se obratiti učesnicima i prisustvovati ceremoniji potpisivanja Memoranduma o razumevanju.

Sutradan, 11. oktobra, posjetiće Sandžak i Novi Pazar gdje će razgovarati sa gradonačelnicima i predsjednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolja, Nova Varoš, Priboj.

U sklopu pojsete, obaviće se i ceremonija potpisivanja protokola između grada Novog Pazara i opštine Raška sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju, a poslije toga, predsjednici Vučić i Erdogan prošetaće Novim Pazarom i razgovarati sa građanima.

Sa turskim predsjednikom, koji će u Srbiji boraviti 10. i 11.oktobra, dolaze i predstavnici i vlasnici velikih turskih kompanija iz različitih privrednih oblasti, od građevinarstva, turizma, poljoprivrede do prehrambene industrije i metalskog sektora…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net