Recent Posts

Vučić, pred dolazak gosta iz Ankare,”Moli, da se ne kuka, ne plače i ne psuje”

Vučić, pred dolazak gosta iz Ankare,”Moli, da se ne kuka, ne plače i ne psuje”

ANKARA, BEOGRAD:– objavljeno u kategoriji “Vijesti, Region, ” 09. 10. 2017. 18: 52- MOLI Vučić: Da se ne kuka, ne plače i ne psuje ( pred dolazak gosta iz ANKARE )… Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom oslobađajuće presude Naseru Oriću da će Srbija za pravdu morati da se bori sama… Redžep Tajip Erdogan obilazi Sandžak i Novi Pazar…

Ankara i Beograd, usaglašavaju detalje posjete turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, a prema sadašnjim planovima, njegova posjeta bi, pored glavnog grada, trebalo da posjeti i Sandžak i Novi Pazar, saznaje regionalni portal http://iBalkan.net

Pred 24 sata kada će sa nekoliko prepunih aviona gosatiju koji će predvoditi “čelična ptica  Redžep Tajip Erdogana”, osim toga, Vučić je pozvao građane da zbog presude “ne izgovore nijednu tešku riječ protiv Bošnjaka”.

“Moraćemo da ne kukamo, da ne plačemo, ali i da ne psujemo. Pozivam sve Srbe da ne pokažu i ne izgovore nijednu tešku riječ protiv naših komšija Bošnjaka, već da gradimo prijateljstvo i budućnost. Istinu nijedan sud ne može da sakrije”, rekao je Vučić.

Osim toga, Vučić je naveo i da će se Srbija boriti “snažnom ekonomijom, većim jedinstvom i radom”.

Prvog dana dvodnevne posete turskog šefa države (10. i 11. oktobar), turski predsjednik trebalo bi da razgovara sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem i našim državnim vrhom. Predviđeno je i da Erdogan i Vučić zajedno otvore poslovni forum, kojem će prisustvovati skoro 200 turskih provrednika, među kojima su i najjača imena njihovog biznisa. Prema ranijim najavama, političko- ekonomska delegacija koja dolazi u pratnji Erdogana sleteće u Beograd s dva aviona. Prema načelnoj agendi, drugog dana posete, 11. oktobra, trebalo da boravi u Sandžaku i Pazaru.

Predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u nedelju da je dolazak prvog čovjeka turske države izuzetno značajan i da se nada da se odnosi dvije zemlje, prije svega ekonomski, razvijaju u dobrom smijeru. Očekuje se da tokom te posete budu finiširani i konkretni poslovni dogovori, i to iz oblasti tekstilne industrije i privatizacije naših banja, za koje su ulagači iz Turske posebno zainteresovani.

Ministar trgovine Rasim Ljajić za vikend je sa turskim kolegom usaglasio tekst novog sporazuma o slobodnoj trgovini između dvije zemlje, koji bi trebalo da bude parafiran tokom posjete Erdogana. Dogovoren je bescarinski izvoz 5.000 tona goveđeg mesa godišnje iz Srbije u Tursku, a naši proizvođači neće imati namete ni za plasman suncokretovog ulja, sjemena suncokreta i pojedinih vrsta pekarskih proizvoda.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net