Recent Posts

RIGIDNA PRAVILA: Ko uzme školjku ili pijesak sa plaže, platiš 3.000 eura

RIGIDNA PRAVILA: Ko uzme školjku ili pijesak sa plaže, platiš 3.000 eura

Istanbul, Rim – objavljeno u kategoriji “Vijesti- Globus- Magazin- Putovanje” 08. 10. 2017. 11: 32 RIGIDNA PRAVILA: Ko uzme školjku ili pijesak sa plaže, platiš 3.000 eura… Turisti koji bi željeli da zagrabe šaku pijeska ili školjku sa plaže za uspomenu sa nekih od italijanskih plaža, mogli bi da se suoče sa kaznom od 3.000 eura…

PRAVILA NISU OVDJE BEZ RAZLOGA: Uzmeš li školjku ili pijesak sa plaže, platiš čak 3.000 eura…

Svakodnevni turisti koji bi želeli da uzmu šaku pijeska ili školjku za uspomenu sa italijanskih plaža, mogli bi da se suoče sa kaznom od čak 3.000 eura.

Specifična pravila, kao i visina kazni, razlikuju se od jedne do druge italijanske regije, kaže nacionalna turistička zajednica.

Vlada na Sardiniji, na primjer, nedavno je pooštrila zakon i zabranila odnošenje pijeska čak i u malim količinama, kao i kamenčića, kvarca i školjki.

Po zakonu uvedenom ovog ljeta, svako ko “uzme, zadrži ili prodaje male količine bez dozvole” suočiće se s kaznom između 500 i 3.000 eura.

Mjera je rezultat činjenice da se pijesak u velikim količinama odnosio s plaža, kaže agencija.

Za tri ljetnja mjeseca 2015. godine gotovo pet tona pijeska zadržano je na aerodromu Elmas, prema navodima lokalnih izvještaja.

Pijesak je otkriven i na druga dva aerodroma, Alghero i Olbia. Plaže na Sardiniji stvarale su se milionima godina.

“Uzimanje male bočice pijeska ne čini se puno ali ako milion turista to učine, tone i tone će svake godine nestajati”, kažu italijanske vlasti.

TREBA NA KRAJU OPET UPAMTITE DA RIGIDNA PRAVILA NISU BEZ RAZLOGA OVDJE: Uzmeš li školjku ili pijesak sa plaže, platit ćeš čak 3.000 eura…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net