Recent Posts

Crni dim prekrio Moskvu, evakuisano 3.000 ljudi

Crni dim prekrio Moskvu, evakuisano 3.000 ljudi

MOSKVA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Crna Hronika” 08. 10. 2017. 20: 22 Crni dim prekrio Moskvu, evakuisano 3.000 ljudi… Crni dim prekrio Moskvu: Zbog požara u trgovačkom centru evakuisano 3.000 ljudi…

Gori golemi trgovački centar u Moskvi, evakuirane hiljade ljudi, crni dim prekrio cijeli grad…

TRI HILJADE ljudi su evakuirane iz gorućeg trgovačkog centra Sindika u Moskvi. Helikopteri pokušavaju obuzdati plamenu stihiju koja je obuhvatila cijeli centar, a iz podruma u kojem su garaže čuju se eksplozije, piše RT.

Policija je potvrdila da je najmanje jedna osoba ozlijeđena u požaru. Ozlijeđeni muškarac je prevezen u bolnicu zbog problema s disanjem nakon što je neko vrijeme proveo u unutrašnjosti gorućeg objekta.

Požar koji je buknuo u trgovačkom centru na sjeverozapadu Moskve se u nekoliko je sati proširio na zgradu veličine 55 hiljada četvornih metara.

“Iz trgovačkog centra se čuju eksplozije”, kazali su svjedoci za rusku novinsku agenciju TASS. Gori i parkiralište oko trgovačkog centra, a dio grada u kojem se nalaze stambeni kvartovi prekrio je gusti crni dim.

Tri helikoptera pokušavaju požar staviti pod nadzor, priopćeno je iz vatrogasne službe. Interfax javlja o urušavanju objekata u unutrašnjosti zgrade zbog visokih temperatura iako je krovište na većini objekta još uvijek na mjestu.

U trgovačkom centru nalazi se 1200 trgovina, a ukupna površina s parkiralištem je oko 130 tisuća četvornih metara.

Nakon što je u trgovačkom centru Sindika u ruskom glavnom gradu Moskvi izbio požar, evakuisano je oko 3.000 osoba, javljaju agencije iz glavnog grada Rusije iz Moskve…

Nakon što je u trgovačkom centru Sindika u ruskom glavnom gradu Moskvi izbio požar, evakuisano je oko 3.000 osoba…

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije saopćilo je kako je iz nepoznatog razloga izbio požar u trgovačkom centru i da je zahvatio prostor od 55.000 kvadratnih metara.

U požaru je uništeno i nekoliko vozila koja su se nalazila na parkingu centra. Upućene su brojne vatrogasne ekipe i dva helikoptera.

Još uvijek nije poznato da li je bilo stradalih.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net