Recent Posts

DANAS KIŠA,NA PLANINAMA SNIJEG A SUTRA… PROGNOZA VREMENA NAREDNIH DANA

DANAS KIŠA,NA PLANINAMA SNIJEG A SUTRA… PROGNOZA VREMENA NAREDNIH DANA

U centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima prijepodne kiša, a snijeg ili susnježica se očekuju iznad 700 metara nadmorske visine. Glavnina padavina tokom jutra. U Hercegovini kiša se očekuje u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana u Bosni postupno smanjenje oblačnosti, a u Hercegovini razvedravanje. Vjetar u Bosni umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jaka bura koja će poslijepodne oslabiti. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 5, na jugu od 7 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka do 18 stupnjeva.

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U večernjim satima na sjeveru i istoku zemlje moguća je slaba kiša. Vjetar slab, zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 6, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka do 20 stupnjeva.

U ponedjeljak sunčanije u Hercegovini, a u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno u Bosni može pasiti malo kiše. Vjetar slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 2 i 8, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 21 stupanj.

U utorak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 10, na jugu od 7 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 23 stupnja.

Sutra u Srbiji, svuda hladnije, sa kišom, a na planinama sa snijegom. U centralnim i južnim krajevima i većini mjesta očekuje se od 20 do 30 milimetara kiše za 24 sata, a na jugu i više. Po podne u Vojvodini prestanak padavina i djelimično razvedravanje.

U nedelju suho uz manji porast temperature.

Početkom iduće sedmice svježe sa prolaznom kišom u ponedeljak, ali sa malom količinom padavina. Od utorka uglavnom suho i sa više sunčanih sati, uz postepeni porast temperature. Od srijede znatno toplije od prosjeka za sredinu oktobra. Sredinom mjeseca ponovo moguća prolazna kiša.

izvor:agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net