Recent Posts

Tragedija, u sudaru voza i autobusa stradalo 19 ljudi

Tragedija, u sudaru voza i autobusa stradalo 19 ljudi

MOSKVA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Crna Hronika” 06. 10. 2017. 11: 42-Tragedija, u sudaru voza i autobusa stradalo 19 ljudi… Najmanje 19 osoba je poginulo u sudaru autobusa i voza nedaleko od grada Vladimir, istočno od Moskve, saopštile su danas regionalne ruske vlasti…

NAJMANJE 19 osoba poginulo je u noći s četvrtka na petak u sudaru autobusa i voza u području Vladimira, sjeveroistočno od Moskve, objavile su lokalne vlasti.

“Po najnovijim informacijama, 19 osoba je poginulo”, kazao je direktor zdravstvene službe Vladimir Aleksandar Kirjuhin ruskoj novinskoj agenciji TASS.

Brojku je potvrdio ruski istražni odbor koji je otvorio istragu o tom incidentu do kojeg je došlo 110 kilometara istočno od Moskve.

Autobus se pokvario kad je prelazio preko pruge iako je crveno svjetlo na semaforu zabranjivalo prijelaz. Brzi Voz je iz pravca Sankt Peterburga išao u smjeru Nižni Novgorod tada ga je udario.

Kazahstansko ministarstvo vanjskih poslova istaknulo je da su i vozač autobusa i strojovođa, od kojih je jedan poginuo, bili kazahstanske nacionalnosti. “U autobusu je bilo 55 Uzbekistanaca”, potvrđeno je iz ministarstva.

Zvaničnici navode da se sudar dogodio kada je autobus prošao na crveno svjetlo i izašao pred voz na pružnom prelazu u 3.39 sati po lokalnom vremenu nedaleko od stanice Pokrov.

Portparol lokalnog guvernera izjavio je da je autobus imao kazahstanske registarske tablice, a da su putnici bili iz Uzbekistana. Regonalne vlasti identifikovale su 15 žrtava kao državljane Uzbekistana.

Devetnest ljudi poginulo je kada je voz noćas udario u autobus na pruzi u ruskom regionu Vladimir, rekao je izvor iz lokalne uprave.

Pripadnik službe za hitne intervencije rekao je Sputniku da je među žrtvama jedno dijete. Centralna bolnica u regionu gdje se dogodio sudar primila je petoro ljudi, a četiri osobe su u kritičnom stanju.

– Prema najnovijim informacijama, 19 osoba je poginulo – izjavio je za TASS šef regionalne zdravstvene službe Aleksandre Kirjukin.

U saopštenju regionalnog Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se da su se sve žrtve nalazile u autobusu.

U saopštenju se dodaje da je do nesreće došlo usled tehničke neispravnosti autobusa.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net