Recent Posts

Sarajevo: Salve smijeha, ovacije i kultna “Audicija”

Sarajevo: Salve smijeha, ovacije i kultna “Audicija”

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Kultura” 05. 10. 2017. 22: 52-Sarajevo: Salve smijeha, ovacije i kultna “Audicija”… Kultna “Audicija” u Sarajevu: Salve smijeha, praćene aplauzima i ovacijama, prolamale su se dvoranom… Dvorana “Mirza Delibašić” u Sarajevu večeras je bila popunjena do posljednjeg mjesta!

Premijera kultne “Audicije”: Građani okupirali plato Skenderije, dvorana “Mirza Delibašić” dupke puna…

Svi su došli istim povodom- ponovo, ili po prvi put, da u dvorani “Mirza Delibašić” gledaju sjajne glumce “Audicije”- koja je od studentskog projekta prerasla u kultnu predstavu.

Na premijeru su stigle i brojne poznate ličnosti iz javnog života naše zemlje i regiona.

Zbog velikog broja posjetitelja, predstava je kasnila pola sata, pa je umjesto u 20 sati, počela u 20.30, a iako su bili najavljeni, Zmajevi ipak nisu stigli.

Podsjetimo, “Audicija” je nastala prije 33 godine na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, pa tako i njen povratak simbolično počinje iz Sarajeva, a vidjet će je i publika u regionu.

Igraju: Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Željko Ninčić, Saša Petrović, Admir Glamočak i Jasmin Geljo.

Povratak kultne predstave “Audicije” na scenu nakon 33 godine, okupio je generacije svih uzrasta, od sedam do 77 godina.

Svi su došli da ponovo, ili po prvi put, uživo vide sjajne glumce: Emira Hadžihafizbegovića, Senada Bašića, Željka Ninčića, Sašu Petrovića, Admira Glamočaka, Mladena Nelevića i Jasmina Gelju u kreacijama kojim su još prošlog stoljeća nasmijavali cijeli region.

Njihovi likovi Mima Šiš, Majko Kjajević, Bogoljub Šaulić, Čabaravdić, Davor Stevanović, Simonida Puhalo, sada nešto stariji, pokazali su se mnogo smješnijima, nego što su to bili kada su ih 80-tih igrali kao studenti.

Salve smijeha, praćene aplauzima i ovacijama, prolamale su se dvoranom sve vrijeme.

Predstavu su osvježili novim skečevima kojim su se osvrnuli na današnju BiH, i njene probleme kao što je redukcija vode u bh. prijestolnici.

Podsjetimo, “Audicija“ je nastala prije 33 godine na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, pa tako i njen povratak simbolično počinje iz Sarajeva, a vidjet će je i publika u ostalim bh. gradovima i regionu.

Dvije dvorane “Mirza Delibašić“, za večeras i sutra, rasprodane su do posljednjeg mjesta, a ostalo je još nešto malo karata za treću noć igranja- 8. oktobra, dan nakon što naša fudbalska reprezentacija odigra ključnu utakmicu protiv Belgije na Grbavici.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net