Recent Posts

KRAJ DRAME: Mladić odustao od samoubistva

KRAJ DRAME: Mladić odustao od samoubistva

Teslićanin Eldin H. (32) odustao je od namjere da se objesi u gradskom parku u Tesliću, potvrđeno je u Policijskoj upravi Doboj.

Mladić je nakon pregovora sa timom Policijske uprave sišao sa drveta i trenutno se nalazi u Policijskoj stanici Teslić. On je na drvetu proveo više od 22 sata, uporno odbijajući da siđe.

On je sve vrijeme imao omču oko vrata, tako da su se prisutni plašili da bi u svakom trenutku mogao izvršiti samoubistvo.

Čak nije uspjela tridesetdvogodišnjaka iz Donjeg Ruževića kod Teslića ni njegova majka nagovoriti da skine omču sa vrata i siđe sa drveta na koje se popeo prije 22 sata.

Na mjestu događaja od jučer u 14.30 sati, kada su građani prijavili slučaj, bili su prisutni pripadnici pregovaračkog tima Policijske uprave Doboj, Policijske stanice Teslić, Centra za socijalni rad i Centra za mentalno zdravlje. U pripravnosti su bili i vatrogasci i Hitna pomoć.

Policija je blokirala cijelu ulicu, nije dozvoljavala  prilazak ni građanima ni medijima, uz obrazloženje da nema potreba da mu se pridaje medijska pažnja. Zbog  akcije spašavanja ovog mladića, stvorio se je saobraćajni kolaps u gradu, jer su se vozila preusmjeravala na alternativne ulice.

Građani su jučer u 14.30 sati prijavili policiji da se nepoznati muškarac popeo na drvo u parku prijeteći da će se objesiti.

Policija je osigurala mjesto događaja i zabranila pristup, a pregovarački tim još uvijek pregovara sa 32-godišnjakom. Pregovarački tim Policijske uprave Doboj i 22 sata je  pregovarao sa muškarcem kako bi ga naveli da siđe sa drveta, te ga spriječili u njegovim suicidnim namjerama.

izvor-agencije

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net