Recent Posts

TUTIN:Porodicu policajca koji je ubio Skarepa sklonili na sigurno???

TUTIN:Porodicu policajca koji je ubio Skarepa sklonili na sigurno???

TUTIN: Zbog navodnih ozbiljnih prijetnji na društvenim mrežama porodica policajca R. B., /Rajica Belojica/ uhapšenog zbog prošlonedeljnog ubistva Fahrudina Skarepa (22) iz sela Pokrvenik,  iz Tutina , sklonjena je na sigurno. Porodica je kako pišu “Većernje Novost” sklonjena zato što su pojedinci  na društvenim mrežama pronašli  profil sina uhapšenog policajca. gdje su mu ostavili veliki broj prijetećih poruka. Policija i tužilaštvo,  još nisu reagovali.

– Situacija je vrlo napeta, a tenzije rastu, jer još ništa ne znamo o tome kako je ubijen Skarep. Jedni tvrde da je stradao nevin, drugi da je napao policiju. Ulje na vatru raznim verzijama događaja, često izmišljenim i zlonamjernim, dolivaju i neki mediji, pa se bojimo da se sve ovo ne pretvori u nešto mnogo gore – kaže jedan od žitelja Tutina. – Državni organi trebalo bi brzo da završe istragu i odmah saopšte pravu istinu, kakva god da je. Tačnije, da kažu da li je policajac R. B. usmrtio Skarepa kako nalažu pravila službe ili nezakonito.

Predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević u utorak je bio u Beogradu, a Adnan Šehović, predsjednik opštinskog Savjeta za bezbjednost za “Novosti” je rekao da je situacija u Tutinu mirna i pod kontrolom, a da tenzije podižu neodgovorni pojedinci na društvenim mrežama…

– Pozvali smo građane na mir i suzdržanost, to činimo i ovom prilikom, a od državnih organa tražimo da najhitnije sprovedu istragu i saopšte rezultate – istikao je  Šehović.

Adnan Baćićanin, portparol Višeg tužilaštva u Novom Pazaru izjavio je za iste novine, da na društvenim mrežama ima prijetnji i svakakvih poziva, ali da zasada od policije nisu dobili nikakvu prijavu.

Dragan Novović, jedan od advokata uhapšenog policajca., izjavio je saučešće porodici ubijenog Skarepa, ali tvrdi da je policajac savjesno obavljao svoj posao, odnosno da je postupao po zakonu i pravilima službe i da nema nikakvog osnova za njegovo pritvaranje.

– Na mjestu događaja bila su trojica radnika MUP različitih nacionalnosti. R. B. je samo branio sebe i svoje kolege, pa zato tražimo od Apelacionog suda da ukine rješenje o pritvoru – rekao je  Novović.

izvor:večernjenovosti i agencije

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net