Recent Posts

HOROR: Vlada Srbije, dala garancije za Mladića

HOROR: Vlada Srbije, dala garancije za Mladića

BEOGRAD– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Crna Hronika” 04. 10. 2017. 23: 42- HOROR: Vlada Srbije, dala garancije za Mladića… Vlada Srbije dala je garancije za puštanje na privremenu slobodu Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala radi lečenja, javlja RTS, navodeći da su garancije izdate na zahtjev Mladićevih branilaca i porodice, nakon što je Ministarstvo pravde pribavilo neophodna mišljenja.

U Ministarstvu pravde preciziraju da je dopis sa garancijom države prosleđen odbrani, koja će ga dostaviti Haškom tribunalu, saznaje RTS.

Kako se navodi, garancije podrazumjevaju da država garantuje da Mladić neće pobjeći dok je na privremenoj slobodi.

Kako smo istražili sva dešavanja oko puštanja na slobodu Ratka Mladića, ministarka pravde Nela Kuburović Kuburović je novinarima rekla da je prpocedura bila pokrenuta poštujući zahtjev porodice i branilaca tog haškog optuženika.

Poštujući zahtjev porodice i branilaca generala Ratka Mladića Ministarstvo pravde već je pokrenulo proceduru za davanje garancija za privremeno puštanje na slobodu Mladića radi liječenja u Srbiji, rekla je Kuburović.

Ona je dodala da će “Vlada Srbije svakako odobriti” slanje garancija za Mladića.

Kuburović očekuje i da Haški tribunal pozitivno odgovori na zahtjev porodice i branilaca Ratka Mladića istakavši da je Srbija uvijek poštovala preuzete obaveze.

Mladić je optužen za ratne zločine počinjene tokom ratnih sukoba u Bosni i Hercegovini, a poslije godina provedenih u bijekstvu uhapšen je 2010. godine.

Ranije danas Novosti su prenijele da se Odbor za pravni sistem i državne organe Vlade Srbije saglasio da Srbija da garancije Haškom sudu kako bi se bivši komandadant Vojske Republike Srpske Ratko Maldić liječio u Srbiji.

Ministarstvo pravde pokrenulo je proceduru povodom zahtjeva odbrane Mladića da Srbije izda garancije za njegovo privremeno puštanje na slobodu radi liječenja u Beogradu i zatražilo potrebna mišljenja drugih ministarstava, kako bi se pitanje garancija u najskorijem roku našlo na dnevnom redu Vlade…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net