Recent Posts

BIHAĆ: Donna Ares, ukop i dženaza, pamtit ćemo je po vedrini, snazi i talentu

BIHAĆ: Donna Ares, ukop i dženaza, pamtit ćemo je po vedrini, snazi i talentu

BIHAĆ:– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Kultura” 04. 10. 2017. 17: 32-  Donna Ares, ukop i dženaza, pamtit ćemo je po vedrini, snazi i talentu… Gradsko mezarje Humci u Bihaću: Sahranjena Donna Ares, pamtit ćemo je po vedrini, snazi i nevjerovatnom talentu…

Na gradskom mezarju Humci u Bihaću danas je u poslijepodnevnim satima sahranjena Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares.

Ukopana je pored oca Osmana Kolakovića, a osim prodice, ispratili su je njeni mnogobrojni prijatelji, kolege, građani iz cijele BiH.

Među njima bili su i Halid Bešlić, koji je sa Donnom 1999. godine, snimio veliki hit “Sviraj nešto narodno”, zatim Omar Raković, Mirzad Pervanić Migos, Nihad Kantić Šike, Elmir Rekić, Kadira Čano…

Podsjetimo, Donna Ares je preminula u ponedjeljak u 41. godini života, nakon duge i teške bolesti. Ostat će upamćena po vedrini, snazi i nevjerovatnom muzičkom talentu.

U srijedu, 4. oktobra u 11:00 sati bit će održana komemorativna sjednica u Kulturnom centru Bihać povodom smrti Azre Kolaković, poznatije kao Donna Ares.

U organizaciji JU Kulturnog centar Bihać i koncertne agencije Stage Art danas i sutra građani Bihaća imati će priliku upisivanjem u knjigu žalosti odati posljednju počast našoj prerano preminuloj sugrađanki Donni Ares, navode u Gradskoj upravi Bihaća.

Pod nazivom “Idi, idi, moja vilo- sjećanje na Donnu Ares” u utorak od 14:00 sati u Gradskoj galeriji otvorena je knjiga žalosti, dok je na gradskom trgu na bini u blizini galerije postavljen veliki poster i cvijeće uz mogućnost da građani Bihaća donesu svoje cvijeće i polože ga ispred postera Donne Ares.

U srijedu, 4. oktobra 2017.godine sa početkom u 11:00 sati u sali Kulturnog centra održati će se komemorativna sjednica, dok je posljednji ispraćaj zakazan u 16:00 sati na gradskom mezarju Humci.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net