Recent Posts

KAKO ĆE VUČIĆ OVO DA PREŽIVI: Nakon Katalonije, jug Srbije traži ujedinjenje sa Kosovom!

Referendum o etničkim Albancima u Preševskoj dolini isto tako je legitiman i njime se garantuju mir i stabilnost između Preševske doline i Srbije, ali i poštuje pravo Albanaca sa juga koji su se referendumom većinski izjasnili za pripajanje Kosovu“, izjavio je Musliju za „Naše Preševo“.

KAKO ĆE VUČIĆ OVO DA PREŽIVI: Nakon Katalonije, jug Srbije traži ujedinjenje sa Kosovom!

Lider Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliju pozdravio je referendum o nezavisnosti koji je održan u španskoj oblasti Kataloniji i pozvao je međunarodnu zajednicu da prizna referendum koji su Albanci na jugu Srbije održali 1992. godine.

„Referendum je izraz volje i zakonsko pravo autohtonog naroda, u ovom slučaju Katalonije, zagarantovano međunarodnim pravom. Referendum o etničkim Albancima u Preševskoj dolini isto tako je legitiman i njime se garantuju mir i stabilnost između Preševske doline i Srbije, ali i poštuje pravo Albanaca sa juga koji su se referendumom većinski izjasnili za pripajanje Kosovu“, izjavio je Musliju za „Naše Preševo“.

On je podsjetio da u Preševskoj dolini ima više od 100.000 stanovnika, koji žive u „tri albanske opštine, u Medveđi, Bujanovcu i Preševu, koji posjeduju pravni akt o volji većine Albanci u dolini i Srbija bi to trebalo da uzme u obzir“.

„Srbija treba da prihvati referendum iz marta 1992. godine u skladu sa Poveljom UN, koja garantuje samoopredjeljenje autohtonih naroda“, rekao je Musliju.

izvor:slobodnabosna.ba

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net