Recent Posts

OVO JE POLICAJAC- Rajica Belojica osumnjičen za ubistvo Fahrudina Skarepa

OVO JE POLICAJAC- Rajica Belojica osumnjičen za ubistvo Fahrudina Skarepa

Određen je pritvor do 30 dana za policajca R. B.(prema nezvaničnim saznanjima, radi se o Rajici Belojici), koji je u noći između petka i subote ubio Fahrudina Skarep.

U Tutinu i svim gradovima Sandžaka,  ovaj događaj je izazvao veliko uznemirenje.

Pritvor je određen zbog okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak utjecajem na svjedoke kao i zbog činjenice da mu se stavlja na teret da je izvršio krivično djelo za koje je zaprećena kazna zatvora veća od deset godina, a težina posljedice krivičnog djela je dovela do uznemirenja javnosti koje može ugroziti vođenje krivičnog postupka.

Ranije je saopšteno da je Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo istragu protiv policajca R.B. iz Tutina, zbog sumnje da je u noći između petka i subote ubio F. S. (22) iz sela Pokrvenik i predložilo sudu da mu odredi pritvor.

U saopštenju tužilaštva se precizira da je protiv R.B. donjeta naredba o sprovođenju istrage zbog krivičnog djela ubistvo.

Ranije je Savjet opštine Tutin za bezbjednost zatražio je od nadležnih državnih organa da hitno objave zvaničnu verziju o događaju u noći između petka i subote kada je policijski službenik ubio  nesretnog Fahrudina.

Podsjetimo, u subotu je u policijskoj akciji – oko jedan sat poslije ponoći u selu Dolovo u Opštini Tutin, ubijen je Fahrudin Skarep. (22) iz Tutina.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je  izjavio da je u toku istaga u vezi sa slučajem u Tutinu navodeći da je zakonska obaveza policajaca da reaguju i da “uzvrate vatru” kada neko puca na njih i kada im je život ugrožen.

– Nadamo se da će istraga sve pokazati, pa i to da li su policajcima životi baš ugroženi i da su morali da pucaju i ubiju mladića koji je tek započinjao život. Tragedija, ugašena je kuća Jusufa i Remzije, kojima je on bio jedini sin – pričaju rođaci Skarepa, objašnjavajući da je Fahrudin imao i tri starije sestre.

Predstavnici Policijske uprave u Novom Pazaru željeli su da obiđu i razgovaraju sa roditeljima stradalog mladića, ali su im oni, kako se nezvanično saznaje, poručili da ne žele da ih prime, tvrdeći da je policija prekoračila svoja ovlašćenja i bez razloga pucala u njihovog sina.

Na socijalnim mrežama kruže slike policajca koji je izvršio ubistvo, kao i njegovo ime – Rajica Belojica.

izvor:agencije

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net